De rechtbank in Turnhout boog zich over een dossier van zware diefstal bij een firma van licht- en geluidsinstallaties uit Retie. 

De rechtbank in Turnhout boog zich over een dossier van zware diefstal bij een firma van licht- en geluidsinstallaties uit Retie. © Bart Van den Langenbergh

Zelfstandige medewerker licht- en geluidsfirma besteelt werkgever: “Hij verkocht gestolen spullen door”

Retie, Hoogstraten -

Een voormalige medewerker van een licht- en geluidsfirma uit Retie vond er niet beter op dan voor duizenden euro’s aan materialen te stelen bij zijn werkgever. De man uit Hoogstraten verkocht een deel van de gestolen installaties zelf door. Hij riskeert een veroordeling door de rechtbank voor diefstal. De gedupeerde firma vraagt een schadevergoeding van bijna 130.000 euro.

Bart Van den Langenbergh

Een bedrijf uit Retie dat licht- en geluidsmaterialen voor evenementen verhuurt, was het slachtoffer van diefstal door A.V. uit Hoogstraten, een voormalige medewerker die op zelfstandige basis aan de slag was. V. moest zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor diefstal en riskeert een celstraf van tien maanden met uitstel en een boete.

“Het bedrijf merkte dat er heel wat materialen ontbraken. Op 14 februari 2020 kwam aan het licht dat een deel van die materialen in het magazijn van A.V. stond”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck in de rechtbank. “De man hield geregeld licht- en geluidsmaterialen achter. Hij nam meer materialen mee dan de bestelbons vermeldden. De man bracht nieuwe stickers op de producten aan en verwijderde de oude serienummers. Een deel van de materialen verkocht hij door.”

Beschadigde materialen

De gedupeerde firma berekende de totale schade op 129.479 euro. “In 2017 werd het bedrijf getroffen door een brand. Daarna is de beklaagde materialen gaan ontvreemden”, stelde meester Katrien Van Daele namens het bedrijf. “In het magazijn kon een deel van de goederen gerecupereerd worden, maar er waren ook spullen beschadigd en ook heel wat materialen verdwenen.”

De verdediging betwist dat A.V. vanaf 2017 al installaties had ontvreemd. “Hij betwist niet dat er bepaalde materialen zijn gestolen, maar hij wilde een deel daarvan teruggeven. Intussen zijn al heel wat spullen terugbezorgd”, pleitte de advocaat van V. “Nadat de zaakvoerders in zijn magazijn zijn geweest, is hij zelf bedreigd geweest en stapte hij naar de politie voor belaging.” De advocaat verzocht de rechter een milde straf op te leggen. De rechtbank velt een vonnis op 4 januari.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio