Een aantal van de deelnemers aan Bootcamp Rumst aan de brug van de E19 met Anastasia achteraan vijfde van links. 

Een aantal van de deelnemers aan Bootcamp Rumst aan de brug van de E19 met Anastasia achteraan vijfde van links. © jw

Dames organiseren zelf eigen bootcamp

Rumst -

Bootcamp Rumst is een initiatief van enkele dames uit de gemeente. Tweemaal per week turnen ze in de Kapellenlei buiten onder de brug van de E19 met als enige bedoeling hun conditie en gewicht op peil te houden.Wie de laatste tijd op maandag- of woensdagavond in de Kapellenlei passeerde, kon onder de E19-brug een aantal turnende dames aan het werk zien. Het is een initiatief dat in februari 2019 door Anja Dom werd gestart en nu door Anastasia Tsouhlarakis (49) wordt verder gezet.

“Het is een totaal vrijblijvende activiteit”, zegt Anastasia. “Ze werd destijds via Facebook gelanceerd onder de noemer Bootcamp Rumst. Het gaat dus niet om een vereniging, er is geen lidgeld noch een verplichte verzekering aan verbonden. Gewoon een activiteit voor personen die iets willen doen aan hun conditie en gewicht.”

Gestart als oproep van Anja via sociale media om niet zomaar alleen te moeten sporten, gingen al vlug enkele dames in op het verzoek om mee te turnen. Met eigen oefeningen daagden in het gemeentepark midden het dorpscentrum na een tijdje soms tot vijftien geïnteresseerden op.

Onder de brug

Ondertussen nam Anastasia Tsouhlarakis de leiding op zich. “Omdat we buiten oefenen, zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer”, zegt ze. “Daarom verkozen we deze activiteit onder de brug van de E19 verder te zetten. We zijn er in de zomer beschut tegen de zon en hebben ook bij regen geen last van het weer.”

“Voor alle duidelijkheid, ook mannen zijn welkom. Elke maandag om 19 trainen we op kracht- en stabiliteit terwijl het op woensdag om uithouding gaat. Beide trainingen beginnen altijd met een warm-up waarna enkele workouts en een challenge volgen om af te sluiten met een cooldown.”

“Het enige dat de deelnemers nodig hebben is een matje, goed sportschoeisel en desgewenst een flesje water. Meestal gebruiken we geen materiaal behalve soms weerstandsbanden, een touw of gewichten. Niemand is verplicht om vaak te komen. Via Facebook vraag ik wel om de komst vooraf even door te geven.” (Jef Wijckmans)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio