Status Quo op de Lokerse Feesten enkele jaren geleden. 

Status Quo op de Lokerse Feesten enkele jaren geleden. © Geert Van de Velde

Status Quo komt naar Hemiksem: Casa Blanca doet nieuwe poging voor comeback in 2022

Hemiksem -

Casa Blanca aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem keert in de zomer van 2022 terug. Weliswaar in een andere organisatie en een andere (betalende) formule onder de vorm van een concertreeks gespreid over twaalf avonden. In 2020 werd deze ‘comeback’ al een keer aangekondigd, maar de edities van 2020 en 2021 bleven in de koelkast steken.

Vele muziekliefhebbers uit de regio denken nog vaak met weemoed terug aan het Casa Blanca Festival dat tussen 2004 en 2013 plaatsvond aan de abdij van Hemiksem. Wat begon als een ‘scoutsfuifje’ op de binnenkoer groeide uit tot een vaste waarde op de festivalkalender. Het populaire vierdaagse gratis festival trok in zijn topjaren tot meer dan 85.000 bezoekers.

Het Casa Blanca Festival lokte in zijn topjaren een massa volk.

Het Casa Blanca Festival lokte in zijn topjaren een massa volk. © Wim Hendrix

Gecharmeerd door de unieke locatie en de naam die nog steeds voortleeft, besloot Happy Few in 2020 Casa Blanca nieuw leven in te blazen. Er werd een concertreeks van twintig avonden tussen juni en augustus gepland. Bij de eerste namen die werden aangekondigd, prijkten naast de Vlaamse toppers Bart Peeters en Raymond van het Groenewoud ook de Britse singer-songwriter James Blunt.

Maar kort na de bekendmaking van Casa Blanca nieuwe stijl brak de coronacrisis los. De plannen steken sindsdien nog steeds in de koelkast. “Derde keer, goede keer”, hoopt de organisatie die een nieuwe poging voor de zomer van 2022 aankondigt.

Belgische toppers

Tussen 23 juni en 10 juli 2022 plant Happy Few in coproductie met FKP Scorpio Belgium een concertreeks van twaalf avonden. De eerste namen zijn ook al bekendgemaakt met als een van de blikvangers de iconische Britse rockband Status Quo. Daarnaast een rijtje Belgische toppers met Bart Peeters & De Ideale Mannen, Raymond van het Groenewoud, Regi Live en Zornik.

Bart Peeters opent de debatten op 23 juni. Een week later, 30 juni, komen Status Quo en Raymond van het Groenewoud naar de weide voor de abdij afgezakt, daags nadien is het de beurt aan Zornik en Regi.“We komen met een brede programmatie om vele muziekliefhebbers te kunnen bekoren. De bezoekers zullen optimaal en veilig kunnen genieten, met een maximumcapaciteit van 5.000 bezoekers per avond.”

Voor de reeds aangekondigde concerten zijn nu al tickets te koop. Er wordt gewerkt met zit- en staanplaatsen.

Bart Roggeman

www.casablancaconcerts.be
Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio