©   Peter Hilz

Extra jaarloon moet vroegtijdige leegloop kerncentrales tegengaan

Engie Electrabel heeft de ruim 2.000 directe werknemers van de kerncentrales in Doel en Tihange dinsdag een retentieplan voorgelegd. Het bedrijf wil met een premie voorkomen dat te veel mensen al voor de sluiting van de centrales vertrekken. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Bron: Belga

Met de aanslepende onzekerheid over de toekomst van de kerncentrales dreigen werknemers vroegtijdig op te stappen. “Nochtans hebben we, voor het garanderen van de nucleaire veiligheid, al onze medewerkers nodig”, schrijft Electrabel-CEO Thierry Saegeman in een interne brief die de zakenkrant kon inkijken.

De uitbater van de kerncentrales engageert zich om ook na de geplande stopzetting van alle zeven kernreactoren de werkgelegenheid te garanderen tot eind 2027 voor personeel met een vast contract. En wie van plan is om op te stappen, maar toch nog tot juli 2026 aan boord blijft, zou volgens het voorstel van de directie een retentiepremie krijgen die overeenkomt met een extra brutojaarloon.

Voorwaarde voor de premie is dat de overheid de volledige en definitieve uitstap uit kernenergie tegen eind 2025 nog bevestigt.

LEES OOK. De Wever haalt uit naar minister Van der Straeten na nota over sluiten van kerncentrales

Vastgoed

Jobs in de regio