© RTV

Lasershooten, escape rooms en… met een bijl werpen: Project 13 wordt nieuwe hotspot in Klein-Brabant

Bornem -

Je zal er kunnen bowlen, snookeren, lasershooten, darts spelen, karaoke zingen, proberen te ontsnappen uit een escape room en… met een bijl werpen. Project 13 wordt vanaf het voorjaar van 2022 ongetwijfeld de place to be in Klein-Brabant voor wie zich een avondje wil amuseren.

Ward Bosmans

Project 13 aan Klein Mechelen 13 is een intiatief van vijf bevriende ondernemers uit de regio die de handen in elkaar slaan. Bjorn Cloostermans, Tom De Decker, Wim Vlummens, Joeri Caluwaerts en Mathias Peeters werkten al eerder samen binnen andere projecten. Ze zijn allemaal actief in de entertainment en evenementensector. In Klein Mechelen in Bornem vestigen ze zich in de twee nog resterende hallen naast Airworld (indoor springkastelen) en B-Bounce (trampolinepark).

“Uiteraard zijn wij zwaar getroffen door de coronacrisis, maar tegelijkertijd gaf het ons inspiratie om met iets nieuws op de proppen te komen. We hopen dat, eenmaal corona gaan liggen is, de nood aan ontspanning eens zo groot zal zijn”, zeggen bij de initiatiefnemers. “We willen hier een combinatie aanbieden van verschillende indoor entertainmentactiviteiten. Naast acht bowlingbanen bieden we ook nog lasershooting aan. Er komen karaokeboxen die je privé kan afhuren om je in een relatief klein gezelschap helemaal uit te leven. De verschillende boxen zijn elk volgens een ander thema ingericht. Maar je kan in die boxen evengoed met vrienden naar een voetbalmatch kijken.”

Ax Throwing

“Daarnaast komen er ook arcadegames, darts, snooker en ax throwing. Dat is te vergelijken met darts, maar in de plaats van met pijltjes gooi je met een bijl naar een doel. Dat gebeurt in kooien zodat alles veilig blijft. Dat bestond nog niet in onze regio. In Amerika is het heel populair. Uiteraard voorzien we ook eetgelegenheid en een bar. We gaan vooral kip aan ’t spit en ribbekes serveren. Na de zomer willen we hier ook een drietal escaperooms bouwen. Die openen we samen met de lasershooting.”

Retrolook

Project 13 richt zich niet alleen op gezinnen en vriendengroepen, maar ook op bedrijven. Die kunnen kiezen uit verschillende formules voor teambuildings. “Maar dat kan ook gekoppeld worden aan een meeting. Boven de bowlingbaan komt een LED-wall van 13 meter op 2,5 meter waar presentaties op kunnen getoond worden. Maar we kunnen er ook een voetbalmatch op uitzenden. Het interieur krijgt een retrolook. Aan de wanden werken we met lambrisering, er komen tapijten en Chesterfieldzetels.”

De vijf ondernemers doen het grootste deel van de werken zelf. Door de coronacrisis draait de hele evenementensector op een laag pitje. Door zelf alles in te richten, kan het personeel toch aan het werk blijven. De bedoeling is om Project 13 in februari 2022 te openen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio