Overvaller bedreigt slachtoffers op straat met schaar

Berchem -

De Antwerpse politie heeft maandagavond een 22-jarige man opgepakt die twee personen op straat had overvallen. Telkens bedreigde hij het slachtoffer met een schaar. De dader bleek geen onbekende voor de politie.

De man maakte zijn eerste slachtoffer in de Arbeidersstraat in Berchem. “Een man die zijn hond uitliet, moest onder bedreiging van een schaar zijn gsm-toestel, zijn bankkaarten en cash geld afgeven”, vertelt de politie. Die kwam ter plaatse en kon de verdachte dankzij de gps-functie van de gestolen gsm lokaliseren in de omgeving van het station Antwerpen-Berchem.

Daar ontving de politie een nieuwe melding van een wandelaar die ook bedreigd was door een man met een schaar. “Ook daar probeerde de verdachte het gsm-toestel en de bankkaarten te ontvreemden. Hij probeerde het slachtoffer te dwingen geld af te halen met zijn bankkaart”, aldus de politie.

Verschillende interventiepatrouilles kwamen ter plaatse. Ter hoogte van de Stanleystraat werd de verdachte opgemerkt en onderschept door de politie. “Hij was in het bezit van twee scharen en de gestolen spullen. De man van 22 bleek geen onbekende bij de politie en werd gearresteerd met het oog op voorleiding.” jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio