©  BELGA

Mathieu van der Poel overweegt jacht op wereldtitel in vierde (!) discipline

Op 18 december maakt Mathieu van der Poel zijn wederoptreden in het veld. De wereldkampioen wil eind januari zijn titel verlengen, maar blijkbaar heeft de Nederlander ook ambities in een vierde fietsdiscipline.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Adrie van der Poel deelt sneer uit naar Iserbyt en co: “Rijd in de zomer niet tegen amateurs”

Van der Poel start zijn veldritcampagne op 18 december tijdens de Wereldbekermanche in het Nederlandse Rucphen. Helaas zal dat zonder publiek gebeuren. Desalniettemin werkt de Nederlander momenteel toe naar zijn wederoptreden in de cross. Tijdens een ritje op Zwift konden de mannen van GCN hem strikken voor een kort interview.

De wereldkampioen kreeg onder andere de vraag of hij erover nadenkt om mee te doen aan het WK gravel. De UCI heeft de hype daarrond opgepikt en organiseert volgend jaar de Gravel World Series en dus een wereldkampioenschap. Een datum daarvoor staat nog niet vast, maar Van der Poel lijkt er wel zin in te hebben.

“Of ik overweeg om mee te doen? Ja”, klink het overtuigend. “Of ik kan winnen? Dat weet ik niet. Ik heb nog nooit een gravelwedstrijd gereden, dus.”

 

 ©  BELGAIMAGE

Van der Poel koos verder voor de mountainbike boven de cross en de weg, de Ronde van Vlaanderen als favoriete wedstrijd, de finale van de Amstel Gold Race die hij won als beste moment op een fiets, de Strade Bianche van 2019 als slechtste dag in een koers, en kreeg ook de vraag wie er nu beter is: hij of Wout van Aert: “Euhm, dat laat ik in het midden”, lachte hij.

Vastgoed

Jobs in de regio