De zes vrienden: achteraan Rein, Bent, Sete, Fonne en Cisse; vooraan: Margo, Lou en Nelles. 

De zes vrienden: achteraan Rein, Bent, Sete, Fonne en Cisse; vooraan: Margo, Lou en Nelles. © rr

Zes vrienden verkopen warme kaartjes voor Lou en Sete

Loenhout -

Zes vriendjes lieten hun creativiteit de vrije loop en knutselden ‘warme kaartjes’. Die wenskaarten verkopen ze om hun zieke supervrienden Lou en Sete te steunen.

Het is al het tweede jaar op rij dat de broers Bent en Rein Stes en hun zusje Margo een ‘warme kaartjes-actie’ voor het goede doel op poten zetten. “Met de verkoop van onze eigen geknutselde kaartjes verzamelden we vorig jaar maar liefst 3.115 euro”, vertellen de initiatiefnemers Bent en Rein trots. “Door dit succes moesten we natuurlijk niet lang nadenken om dit jaar opnieuw een actie te organiseren.” De actie krijgt niet alleen een vervolg, met Fonne, Cisse en Nelles kwamen dit jaar nog drie vrienden het kunstenaarsteam versterken.

Een stevige extra dosis creativiteit die niet zonder gevolg zal blijven, zo hopen de vriendjes. “Stiekem dromen we ervan om met onze warme kaartjes-actie van dit jaar nog beter te doen dan vorig jaar”, weet Fonne. “We willen zoveel mogelijk centjes inzamelen voor onze vriendjes Lou en Sete, die allebei kampen met een zeldzame ziekte.”

Duchenne en Gorham

Lou Kenis is 8 jaar en heeft Duchenne spierdystrofie. Dit is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. Hoewel Lou een ziekte heeft aan zijn spiertjes probeert hij mee te doen met alles wat zijn vrienden ook doen. Lou gaat regelmatig naar de kine, logo en zwemles om de spieren in beweging te houden. Sete Braspenning is 10 jaar en lijdt aan de ziekte van Gorham. Een afwijking in het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat de lymfevaten gaan uitzetten en woekeren. De lymfevaten zetten zich in en op botten waardoor ze het proces van botafbraak en botaanmaak verstoren. Dit maakt dat ze verdwijnen.

Ondanks hun ziekte proberen Lou en Sete zoveel mogelijk plezier te maken met hun vriendjes. “En dat willen we in de toekomst zoveel mogelijk blijven doen”, zegt Bent. “Met onze warme kaartjes willen we Lou en Sete een hart onder de riem steken in de strijd tegen hun ziekte.”

De opbrengst van de kaartjesactie gaat integraal naar het Duchenne Parents Project (voor Lou) en LGD Alliance Belgium (voor Sete), twee organisaties die het geld aanwenden voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van de zeldzame aandoeningen. Een pakketje warme kaartjes telt 6 kaartjes en kost 10 euro. Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s: feestdagen, verjaardag en op kamp. (vw)

Bestellen kan heel makkelijk online via de website www.warmekaartjes.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio