Steven Teughels en Alex Daeseleire met “Blasfemie” 

Steven Teughels en Alex Daeseleire met “Blasfemie” © rr

Werk ‘Blasfemie’ van Axel Daeseleire gaat onder de hamer

Stabroek -

Het online veilingbedrijf Hammertime start vandaag, dinsdag 7 december, met een nieuwe editie van zijn Hammertime art auctions. Nu gaat onder meer een werk van Axel Daeseleire onder de hamer, ‘Blasfemie’.

“Dankzij onze twee vorige edities van de art auctions vonden werk van Herman Brood en Keith Haring een nieuwe eigenaar. Nu veilen we een werk van Axel Daeseleire. Verder komt nog een originele en gesigneerde tekening van Marcel Broodthaers onder de hamer en een onversneden schetsboek van Panamarenko. In deze veiling zit ook een originele subway drawing van Keith Haring”, geeft Steven Teughels van Hammertime mee. 

Daeseleires werk dat een koper zoekt heet Blasfemie. Het komt uit een reeks van werken die Daeseleire vier jaar geleden maakte om expressie te geven aan zijn interesse in geloof en religie. “Ik ben zelf katholiek opgevoed maar geloof ondertussen niet meer. Maar ik ben me terdege bewust van de mentale, spirituele en ook culturele impact van het katholicisme. Mijn bedoeling is niet om spot te drijven of kritiek te uiten, wel om het symbool van het kruis in zijn oorsprong te herstellen. Het is een heel strak, eenvoudig en daardoor krachtig symbool.” (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio