AZ Klina in Brasschaat. 

AZ Klina in Brasschaat. © Jan Brys

AZ Klina wordt Europees opleidingscentrum voor behandeling nierstenen

Brasschaat -

Het Brasschaatse AZ Klina kreeg een bijzondere erkenning van de European Board of Urology voor n de behandeling van complexe nierstenen, het hoogstaande wetenschappelijk onderzoek en de kwalitatieve opleiding van urologen.

Het ziekenhuis mag zich nu officieel een Europees opleidingscentrum noemen waar internationale urologen worden opgeleid in de behandeling en de preventie van nierstenen. 

“Jaarlijks behandelen wij 500 patiënten met nierstenen”, zegt diensthoofd Vincent De Coninck. “Naast de behandeling schenken we ook veel aandacht aan het opsporen van de oorzaken. De nierstenen worden telkens opgestuurd voor verder onderzoek. Bedoeling is dat we bij de controleafspraak advies kunnen geven hoe nierstenen kunnen worden vermeden. Zonder deze grondige totaalaanpak zal de helft van de patiënten binnen de vijf tot tien jaar opnieuw nierstenen aanmaken.”

AZ Klina beschikt over een hoogtechnologische operatiezaal exclusief voor de behandeling van nierstenen, met de beste lasers en instrumenten. Er is een multidisciplinair team van urologen, nefrologen, diëtisten en gespecialiseerde operatieverpleegkundigen aan de slag.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio