©  BELGA

Soufiane Bouchikhi gaat geen marathons meer lopen: “Ik ben er niet voor gemaakt”

Soufiane Bouchikhi houdt de marathon voor bekeken. Na een zoveelste tegenslag afgelopen zondag in de marathon van Valencia, waarin hij na 30 kilometer opnieuw crashte, trekt hij zijn conclusies. Vorig jaar viel Bouchikhi flauw in de marathon van Valencia. Zondag ging het opnieuw fout: krampen na 30 kilometer en game over, al liep hij nog wel uit in 2u20’15.

basp

“Alles ging perfect. Ik zat op schema voor 2u09, tot ik rond kilometer dertig overal in mijn benen krampen begon te krijgen. Het was de hel”, doet Bouchikhi zijn verhaal in een lange video (bekijk de video onderaan) op zijn Instagrampagina. “Het was zo erg dat ik zelfs moest stoppen met lopen. Na een korte pauze van twee minuten wandelen en drinken kon ik opnieuw vertrekken, maar tussen kilometer 30 en 38 moest ik toch vijf of zes keer langs de kant gaan staan. Deed ik dat niet, dan zou ik net zoals vorig jaar in een ambulance zijn geëindigd. Mentaal was het enorm zwaar. Het deed pijn om voorbijgelopen te worden door atleten van ver onder mijn niveau, maar ik besloot om te volharden en toch te finishen. Ik heb aan opgeven gedacht, maar wilde er niet een zoveelste keer uitstappen.”

Na enkele desastreuze pogingen heeft Bouchikhi zijn buik vol van de marathon. “Ik ben teleurgesteld, maar ergens ook opgelucht. Ik besef nu eindelijk dat de marathon niet mijn discipline is, ik ben er niet voor gemaakt. Daar moet ik eerlijk over zijn tegen mezelf. Blijven doorgaan en marathons van 2u11 à 2u12 lopen, dat is niet waarvoor ik zo hard train. Mijn doel was om een van de besten van Europa te worden. Daarvoor moet ik 2u05 à 2u06 halen, maar ik weet nu dat mijn lichaam niet gemaakt is om zo snel te lopen in de marathon. Het is een opluchting dat ik dit hoofdstuk kan afsluiten en dat ik me weer kan focussen op de dingen waar ik plezier uithaal, namelijk de crossen en de 5.000 meter. De marathon heb ik me laten aanpraten door anderen en ik begon ook zelf te geloven dat ik er goed in kon worden. De geest wilde wel, maar fysiek lukte het dus niet. Het is nu tijd om verder te gaan en terug te genieten van de crossen en de piste en opnieuw plezier maken.”

Bekijk hier de volledige video

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio