Vanaf woensdag is de nieuwe winkel open. 

Vanaf woensdag is de nieuwe winkel open. © rr

Gloednieuwe Aldi opent de deuren in Herenthout

Herenthout -

Langs de Itegemsesteenweg in Herenthout opent op woensdag 8 december een nieuwe Aldi-winkel de deuren. “De klant kan vanaf dan terecht in een sterk uitgebreid filiaal. De nieuwe winkelinrichting legt de nadruk meer dan ooit op vers”, zegt Jason Sevestre, woordvoerder van Aldi België.

Aldi is al vijftien jaar aanwezig in Herenthout. De directie besliste om de bestaande winkel volledig te vernieuwen. De werken zijn gestart in mei van dit jaar. “We zijn zeer trots op dit project”, zegt Bert Peeters, Manager Immobiliën en Expansie bij Aldi. “De nieuwe winkel is met een verkoopoppervlakte van ongeveer 1.350 m² quasi dubbel zo groot als de oude.” Door de uitbreiding telt het winkelteam nu twee extra medewerkers.

“Tijdens de bouw van de nieuwe winkel hebben we een verhoogde aandacht besteed aan de duurzaamheid van het gebouw”, zegt Peeters. “Zo bestaat de volledige verlichting uit ledverlichting. Er werd een regenwater- en warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd en de koeling wordt verzorgd door een meer duurzame CO²-koeling.”

De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. De laatste jaren heeft Aldi forse inspanningen geleverd in een groeiend en kwalitatief versaanbod. “Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken”, weet Sevestre.

De bakkerij-afdeling werd getransformeerd tot een open bakkerij om het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken extra in de kijker te zetten. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio