© TVO

Volleybalfederatie steunt bondscoach Vande Broek na harde kritiek van ex-speelsters: “Wij hopen nog lang met hem voort te kunnen”

Gert Vande Broek, de huidige bondscoach van de Yellow Tigers die door enkele gewezen topspeelsters onder vuur wordt genomen, krijgt de steun van de federatie. Koen Hoeyberghs, secretaris-generaal van Volley Vlaanderen en gewezen topvolleyballer, zegt nog nooit van de verhalen te hebben gehoord. “Wij hopen dat we nog lang met hem kunnen samenwerken.”

hjb

LEES OOK. Yellow Tigers maken bondscoach Gert Vande Broek met de grond gelijk: “Ik ben echt buiten gepest door de coach, stap voor stap”

Ook Pol Rowe, gewezen coach, huidig directeur van Sport Vlaanderen – de geldschieter van de federatie dus en ook de overkoepelende ‘baas’ van Vande Broek – zegt dat hij geen weet heeft van soortgelijke verhalen van grensoverschrijdend gedrag. Rowe, net als Vande Broek uit het Leuvense, kent Vande Broek al heel lang. “Je moet naar de context kijken waarin sommige dingen worden gezegd”, zegde hij op Radio 1. “Ik ken hem als een topcoach, een voorbeeldfiguur voor motiverende coaching, die hij wetenschappelijk onderbouwt. Ik kan dat niet rijmen (met de dingen die over hem worden gezegd).”

Vastgoed

Jobs in de regio