De wandelingen zijn uitgestippeld door bosrijk gebied en langs vier kerststallen. 

De wandelingen zijn uitgestippeld door bosrijk gebied en langs vier kerststallen. © rr

Programma kerstwandelingen wordt lichtjes aangepast

Merksplas, Zondereigen -

Toerisme Merksplas organiseert vanaf 15 december de jaarlijkse wandelingen langs kerststallen in Merksplas en Zondereigen (Baarle-Hertog). Door de coronamaatregelen heeft het programma enkele wijzigingen gekregen.

De wandellussen over veld- en boswegen tussen vier kerststallen zijn heel populair met elk jaar meer dan 15.000 wandelaars. Het parcours komt door het landschap Zwart Goor en de valleien van de Mark en het Merkske. “De kerstwandelingen zouden officieel geopend worden op 18 december met randanimatie”, zegt Esther Dufraing van Toerisme Merksplas. “Die activiteit hebben we geannuleerd, net als de kerstlichtjestocht op 26 december. De Kribbehutten aan de kerststallen van Merksplas en Zondereigen zijn gesloten. In de Bosklappershut geldt het horecaprotocol. Daar kunnen maximaal honderd personen zitten zonder Covid Safe Ticket.”

Op een van de wandellussen is een zoektocht voor kinderen uitgewerkt. Daarmee maak je kans om een van de 25 prijzen te winnen. De gratis kerstwandelingen zijn aangeduid tot 9 januari en starten bij een van de vier kerststallen. De afstanden variëren van 9 tot 25 kilometer. Toerisme Merksplas schenkt de opbrengst van de kerstwandelingen aan ontwikkelingsorganisatie vzw Siddartha. (ram)

De folder van de kerstwandelingen staat op www.toerismemerksplas.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio