Zangeres Mira komt naar cc Zwaneberg met een voorstelling over afscheid. 

Zangeres Mira komt naar cc Zwaneberg met een voorstelling over afscheid. © Koen Bauters

Huis van het Kind programmeert voorstelling over afscheid aan vooravond van Wereldlichtjesdag

Heist-op-den-Berg -

Het Huis van het Kind van Heist-op-den-Berg nodigt op zaterdag 11 december zangeres Mira uit in cultuurcentrum Zwaneberg. Ze brengt er de voorstelling Verre van weg, geïnspireerd door de liefde voor haar ongeboren dochter. “Verre van weg is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon”, luidt het.

Kristof Van Rompaey

Elke tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld branden mensen dan kaarsjes ter nagedachtenis van overleden kinderen. Aan de vooravond daarvan nodigt Huis van het Kind zangeres Mira uit. In 2014 verloor ze haar ongeboren dochtertje. “Een concert met als rode draad afscheid: een zwaar thema vol taboes? Verre van…”, klinkt het. “We maken een reis langs het muzikale erfgoed van onze planeet. Die toont aan hoe mensen in alle tijden en overal muzikaal uiting geven aan de liefde voor wie er niet meer is.”

Voorafgaand staat een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert op het programma. Gezinsbond ondersteunt de voorstelling en deelt koesterboekjes uit: een boekje dat ouders een hart onder de riem steekt en informatie verschaft over lotgenotengroepen en belangenorganisaties. De organisaties Berrefonds, Fara en Lost & Co zijn aanwezig met een infostand. De basisprijs voor een ticket bedraagt 12 euro. Leden van de Gezinsbond krijgen 2 euro spaartegoed op hun lidkaart. (kvro)

huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be, 015/23.87.80, www.zwaneberg.be, 015/25.07.70


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio