Jef Kersemans overleed ruim een jaar geleden. 

Jef Kersemans overleed ruim een jaar geleden. © RR

Overleden burgemeester krijgt eigen bank in Landschap De Liereman

Oud-Turnhout -

De jaarlijkse winterwandeling van Toerisme Oud-Turnhout en multisportfederatie S-Sport staat ditmaal in het teken van de vorig jaar overleden oud-burgemeester van Oud-Turnhout Jef Kersemans. Op dinsdag 28 december wordt er een Jef Kersemansbank ingehuldigd.

Jef Kersemans was 34 jaar lang lid van het Oud-Turnhoutse schepencollege, van 1977 tot 2010. Meer dan twintig jaar daarvan was hij burgemeester. De bouw van het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman vond hij zelf een van de belangrijkste verwezenlijkingen tijdens zijn ambtsperiode. In september 2020 overleed Kersemans op 84-jarige leeftijd.

Op dinsdag 28 december, de geboortedag van de vroegere burgemeester, organiseren Toerisme Oud-Turnhout en S-Sport hun jaarlijkse winterwandeling tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Die passeert onder meer langs de Oude Bergstraat in Landschap De Liereman, waar Kersemans vaak ging joggen. Tussen knooppunt 34 en 69 wordt officieel een Jef Kersemansbank ingehuldigd als eerbetoon aan de overleden burgervader. De Jef Kersemanswandeling, een initiatief van Toerisme Oud-Turnhout, wordt nadien permanent opgenomen in het toeristische aanbod. (woad)

Deelname aan de wandeling van ongeveer 9 kilometer is gratis, inschrijven is niet nodig. Er wordt verzameld op dinsdag 28 december om 13.30u aan het einde van de Bergstraat, bij wandelknooppunt 20.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio