Lachende gezichten tijdens een van de laatste edities van de lichtstoet. 

Lachende gezichten tijdens een van de laatste edities van de lichtstoet. © Joris Herregods

Nieuw lichtfeest geannuleerd door coronamaatregelen: “Volgend jaar willen we knallen”

Sint-Katelijne-Waver -

Het lichtfeest dat op tweede kerstdag zou plaatsvinden in Sint-Katelijne-Waver gaat niet door. Het feest moest de opvolger worden voor de lichtstoet, die tot enkele jaren geleden iedere kerstperiode door de Katelijnse straten reed, maar de organisatie besliste om de stekker uit het project te trekken.

“Het moest een fantastisch feest worden met lichtwandelingen in de kernen tijdens de weekends voor Kerstmis en een grote stoet in het centrum op 26 december”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Maar door de strengere coronamaatregelen is het onmogelijk geworden om het evenement op een goede manier te organiseren.” 

“De verenigingen die kraampjes zouden uitbaten, trokken zich één voor één terug en er was ook vrees voor een te beperkte opkomst door de coronamaatregelen”, aldus Sels. “Het is daarom beter om de plannen nog even op te bergen en uit te stellen naar volgend jaar. Tijdens de eindejaarsperiode van 2022 willen we opnieuw knallen met een prachtig lichtspektakel.”

De voorbije maanden werkte de gemeente een participatietraject uit om geëngageerde burgers bij het project te betrekken. Zij zien hun werk dus uitgesteld worden. Eerder werd ook het Pop-up Café van de organisatoren van Elzerock al geannuleerd door de vierde coronagolf en de daarbij horende nieuwe maatregelen. Ook de kerstmarkt in de Stationsstraat werd afgelast.  (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio