Bij de vorige tankslagen werden in totaal al 2.761 oude stookolietanks gesaneerd. 

Bij de vorige tankslagen werden in totaal al 2.761 oude stookolietanks gesaneerd. © rr

Gemeente en IOK organiseren groepsaankoop voor sanering oude stookolietanks

Balen -

IOK en de gemeente Balen organiseren voor de vierde keer een tankslag. Dat is een groepsaankoop voor de sanering van stookolietanks. Deelnemen kan nog tot 30 juni 2022.

Veel woningeigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Daar zijn evenwel grote milieurisico’s aan verbonden. De tanks kunnen bijvoorbeeld na verloop van tijd beginnen te lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten. De Vlaamse overheid verplicht om je tank binnen het jaar na buitengebruikstelling te laten saneren.

Daarom organiseert de gemeente Balen samen met IOK al voor de vierde keer een tankslag. Bij de vorige tankslagen werden in totaal al 2.761 oude stookolietanks gesaneerd. Deelnemen kan nog tot 30 juni 2022 door rechtstreeks contact op te nemen met de gekozen firma (voor Balen is dat JNR technics) en te verwijzen naar de groepsaankoop van IOK. De firma maakt gratis een offerte op.

De gekozen firma’s, prijzen en voorwaarden kan je terugvinden via www.iok.be/tankslag of door contact op te nemen met IOK op 014-56 27 88 of de gemeentelijke milieudienst op 014-74 40 90.

Het is ook mogelijk om het verwijderen van een stookolietank te combineren met het plaatsen van regenwaterput in de vrijgekomen ruimte. Daarvoor bestaat ook een groepsinkoop. Meer info daarover vind je op www.iok.be/hemelwater(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio