CD&V-leden stoppen de flyer met informatie over de bevraging in elke Mechelse brievenbus. 

CD&V-leden stoppen de flyer met informatie over de bevraging in elke Mechelse brievenbus. ©  CD&V Mechelen

Oppositiepartij CD&V lanceert online bevraging over beleid in Mechelen

Mechelen -

De lokale bestuursperiode 2019-2024 is halverwege. Dat moment grijpt oppositiepartij CD&V in Mechelen aan om een online bevraging te organiseren. Een flyer in de brievenbus moet elke Mechelaar hierover informeren en overtuigen om deel te nemen.

Met de bevraging willen de christendemocraten een balans opmaken van het beleid in de Dijlestad. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 bestuurt de stadslijst Vld-Groen met een absolute meerderheid. “We willen we alle 86.000 inwoners betrekken in het participatieproces, in plaats van alleen de 27 Mechelaars in het burgerpanel van het stadsbestuur”, zegt CD&V-fractieleider Stefaan Deleus.

De oppositiepartij wil van de Mechelaar weten wat er goed loopt en wat er beter kan. “Samen verder bouwen aan ons Mechelen en onze buurten, dat was onze verkiezingsbelofte in 2018. Participatie zit in het DNA van onze partij. Hoe maken we met de inwoners onze stad, onze wijken en dorpen nog mooier, groener, gezelliger en veiliger? Dat willen we graag weten”, vertelt afdelingsvoorzitter Bram Van der Auwera.

Voor de online bevraging maakt CD&V Mechelen gebruik van ‘Zuurstof’, een participatieplatform dat de nationale afdeling ontwikkelde. “De vierde coronagolf verplicht ons om de bevraging digitaal te lanceren, zodat ze veilig kan verlopen voor iedereen. Via deze online weg willen we veel meer jongeren bereiken”, zegt Karl Lauwers van Jong CD&V Mechelen.

Mensen die geen smartphone of computer hebben, kunnen de vragenlijst ook op papier krijgen. svh

MEER OVER Politiek Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio