©  VTM

Andy Peelman stapt uit ‘De Buurtpolitie’: “Tijdens het uitgaan krijg ik nogal wat te horen”

Andy Peelman is te zien in het veertiende seizoen van De Buurtpolitie, maar daarna stapt hij uit de reeks waarmee zijn tv-carrière begon. “Ondanks mijn andere programma’s, blijf ik die gast van De Buurtpolitie”, zegt hij in Dag Allemaal. Dat merkt de acteur vooral tijdens het uitgaan.

Eline Debie

Sinds de start van Echte Verhalen: De Buurtpolitie in 2014 speelt Andy Peelman de rol van inspecteur Koen Baetens. Hoe zijn personage uit de reeks geschreven wordt, wil Peelman nog niet verklappen. Wel vertelt de acteur waarom hij opstapt. Zijn rol in De Buurtpolitie is nog moeilijk te combineren met zijn presenteerwerk, zegt hij. “Ik heb zeven jaar meegespeeld en ben enorm dankbaar voor de kansen die ik zo heb gekregen, maar het is tijd om andere paden te bewandelen.”

Peelman wil graag af van de stempel die de reeks hem bezorgde. Ondanks het feit dat hij intussen programma’s als Ze Zeggen Dat en Andy Op Patrouille op zijn conto heeft staan, blijven mensen hem associëren met zijn eerste acteerwerk. “Dat valt vooral op tijdens het uitgaan. Als mensen wat gedronken hebben, krijg ik nogal wat te horen over de reeks en mijn rol... Ik ben dat beu. En dat terwijl ik op mijn andere programma’s bijna uitsluitend positieve reacties krijg. Voor mij is het uitgaansleven een soort maatstaf. Mensen zijn minder geremd om hun gedacht te zeggen.”