Kerkhof van KV: drie van de vier trainersontslagen vielen na match tegen Malinwa

De reguliere competitie is halfweg en we zitten aan trainersontslag nummer vier. John van den Brom kreeg maandag de bons bij Genk. De resultaten waren al een tijdje niet zo denderend en het gelijkspel tegen KV Mechelen was de spreekwoordelijke druppel. Zo is de Nederlander de derde trainer die dit seizoen de laan wordt uitgestuurd na een competitiematch tegen Malinwa.

Hannes Van Gael

LEES OOK. Racing Genk zet John van den Brom op straat: 1-1 tegen KV Mechelen was de druppel

De geplaagde Van den Brom trok met een bekeruitschakeling en een 0 op 6 in de competitie naar Mechelen. Een puntje op KV volstond dus niet. Zeker niet omdat de Limburgers het nog een half uur tegen tien Mechelaars mochten opnemen. Genk sluit de heenronde dus af op de achtste plaats en met een trainersontslag.

Tennisballen en C4 voor Leye

Mbaye Leye onderging hetzelfde lot. Op 1 oktober stonden zijn Rouches na achttien speelminuten al drie goals in het krijt tegen de Maneblussers. Het werd uiteindelijk een kansloze 3-1-nederlaag in de ‘tennisballenwedstrijd’. Drie dagen later was het Standard-verhaal over en uit voor de Senegalese hoofdcoach en zijn assistenten Eric Deflandre en Patrick Asselman.

 

 ©  BELGA

Iets minder de verdienste van geel-rood was het ontslag van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge. Het lot van de ex-Rode Duivel was in feite al bezegeld, maar door het overlijden van zijn vader kort daarvoor zat hij tegen KV toch nog op de bank. De Vereniging won met 3-1, maar een dag later stond er met de Oostenrijker Dominik Thalhammer al een nieuwe T1 aan het roer.

Peter Maes was de eerste coach die dit seizoen zijn C4 kreeg gepresenteerd. Hij betaalde het gelag na een desastreuze start -1 op 21- met Beerschot. Niet na een match tegen zijn ex-club KV, wel tegen STVV, de ploeg die hij verliet voor Beerschot.

Luka Elsner verliet Kortrijk voor Standard, maar dat was uit eigen beweging en valt dus niet onder de noemer ‘ontslag’.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio