Celstraffen tot veertig maanden voor poging tot oplichting: daders gearresteerd aan Wijnegem Shopping Center

Drie Serviërs hebben celstraffen tot veertig maanden gekregen. Ze wilden een man uit het Antwerpse oplichten met vals geld, maar hij vermoedde dat er iets niet klopte en had de politie verwittigd. De beklaagden werden naar het Wijnegem Shopping Center gelokt, waar ze werden ingerekend.

Het geviseerde slachtoffer had zijn woning in Brasschaat te koop gezet. Eind vorig jaar hadden de beklaagden zich als geïnteresseerde kopers bij hem aangeboden. Ze wilden zijn huis kopen, op voorwaarde dat hij hen eerst met iets hielp.

De beklaagden, die zich voordeden als Indiërs, vertelden dat ze over een grote som cash geld beschikten in biljetten van 500 euro. Ze wilden die omwisselen naar kleinere coupures en beloofden hem 20 procent commissie van het omgewisselde bedrag. Als hij bereid was om hen te helpen, moest hij contact opnemen en zeggen hoeveel flessen wijn hij te koop had. Eén fles wijn stond voor 10.000 euro.

De man rook onraad en stapte naar de politie. De speurders wilden een val opzetten en vroegen hem om aan de beklaagden te laten weten dat hij vier flessen wijn had. Hij sprak met hen af dat de omwisseling van het geld op 21 november zou gebeuren aan het Wijnegem Shopping Center.

De man trok samen met een politieman in burger naar de afspraak en toonde de 40.000 euro. De beklaagden namen hen vervolgens mee naar hun wagen en overhandigden daar de valse coupures van 500 euro. Toen de beklaagden na de omwisseling wilden wegrijden, werden ze klemgereden door de politie en in de boeien geslagen.

Sreben T., vader Negovan en zoon Riccardo L. hadden volgens de procureur al eerder mensen opgelicht in Spanje, Italië en Frankrijk. De verdediging had gepleit dat de feiten werden uitgelokt door de politie, maar de rechtbank ging daar niet in mee. Sreben T. werd veroordeeld tot drie jaar cel, Negovan en Riccardo L. tot veertig maanden cel. blg

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio