©  Victoriano Moreno

Inbrekers stelen brandkasten bij groothandels langs gat in dak en muur

Antwerpen -

Onbekenden hebben zaterdagnacht ingebroken bij twee groothandels op Kielsbroek in Antwerpen. Ze geraakten binnen door een gat in het dak te maken. De daders gingen aan de haal met twee kluizen.

De inbrekers sloegen zaterdagnacht toe bij een vishandel en een groentehandelaar aan de groothandelsmarkt aan het Kielsbroek in Antwerpen. Volgens verschillende bronnen drongen ze bij een van de twee zaken binnen door een gat in het dak te maken. Bij de andere firma zou ingebroken zijn langs een gat in een muur. Eenmaal binnen gingen de inbrekers aan de haal met twee brandkasten, met daarin volgens onze bronnen meerdere tienduizenden euro.

De politiezone Antwerpen bevestigt dat twee inbraken hebben plaatsgevonden. “Het labo is zondag ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek en het onderzoek naar de feiten loopt”, zegt woordvoerder Willem Migom. Omdat de modus operandi in de richting van de georganiseerde criminaliteit wijst zou het kunnen dat het onderzoek overgenomen wordt door de federale gerechtelijke politie.

Bij de getroffen firma’s wilde men maandag niet reageren op de inbraak.

 sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio