De Grungblavers komen stilaan in kerstsfeer, de coole zonnebril mag af.  

De Grungblavers komen stilaan in kerstsfeer, de coole zonnebril mag af.  © rr

Tweede concert van De Grungblavers in Kerstsfeer met grote inzet

“Zijn we uitverkocht, dan streamen we naar de Antwerpse zorgcentra”

Antwerpen -

De Grungblavers hebben een dubbele kerstverrassing in petto. Er komt niet alleen een tweede kerstconcert in de Sint-Walburgiskerk, aan de Volkstraat. Maar als het uitverkocht is, komt er bovendien een streaming voor de duizenden senioren in de centra van Zorgbedrijf Antwerpen.

Guy Van Vliet

Ze hadden vorig jaar al mooie kerstplannen maar corona stak daar een stokje voor. Nu zijn de coronamaatregelen opnieuw verstrengd maar dit keer laten de Grungblavers zich niet stoppen. Op 11 december staan ze met De Grungblavers in Kerstsfeer in de Walburgiskerk in de Volksstraat. “Twee keer zelfs”, kondigt bezieler Erik Goossens aan. “We steken onze nek 200% uit om toch voor een bijzondere kerstbeleving te zorgen in deze moeilijke periode. Door de nieuwe maatregelen zijn er slechts 200 mensen toegelaten. Daarom geven we niet één maar twee concerten, zodat we hopelijk in totaal 400 mensen in de kerk krijgen. Als dat lukt, dan hebben we een mooie surplus. Zijn we volzet, dan streamen we het concert naar de duizenden senioren die verblijven in de centra van Zorgbedrijf Antwerpen.”

Traditionals

Goossens is overtuigd dat dit voor al die mensen een enorme meerwaarde zou zijn. “Wees maar zeker dat daar nu meer dan ooit nood aan is! We hebben de knowhow in huis want met mijn bedrijf doe ik al streaming voor overheden en bedrijven. De kostprijs om zoiets te doen ligt hoog. Maar Grungblavers is een collectief van vrienden, die ambiance op een podium en mensen in het publiek willen raken. Winstbejag is niet onze drijfveer. Daarom zetten we door met ons project. Als we streamen, gebeurt dat wellicht niet live. Dat komt omdat we willen garanderen dat de kwaliteit hoog ligt. En bovendien willen we zorgen dat het concert kan getoond worden, op het moment dat dit voor Zorgbedrijf Antwerpen het meest geschikt is en de senioren er optimaal van kunnen genieten.”

De muziek die de bezoekers van het kerstconcert, en hopelijk ook van de zorgcentra, te horen krijgen, is heel divers. “We brengen traditionals als Jingle Bells, Mary’s Boy Child of White Christmas. Maar Dirk Cassiers en Jan Van Looveren zingen onder meer ook You Raise Me Up. Zelf zing ik Imagine en Sounds of Silence.” Met de Sint-Walburgiskerk kozen De Grungblavers voor een aparte locatie. “We stonden al zowat in elke grote zaal maar er ontbreken er twee op onze lijst. Eén daarvan is de Lotto Arena maar daar staan we volgend jaar. De tweede is de kathedraal van Antwerpen. Dat lukte dit jaar niet maar ik wou toch graag een kerk. Zo kwamen we in de Sint-Walburgiskerk terecht. Een uitermate geschikte en letterlijk warme locatie. Vroeger was dit een ziekenboeg die vol bedden stond. Daarom moest er snel verwarmd kunnen worden. En een warme kerk voor een concert in de eindejaarsperiode is niet onbelangrijk.”

De Antwerpse entertainers willen zeker ook van het pijporgel van Sint-Walburgis gebruik maken. “Toen ik het voor het eerst hoorde, kon ik zelf horen hoe geweldig de klank was. Ik denk dat alle aanwezigen daar zeker ook van zullen genieten”, maakt Erik Goossens zich sterk.

De Grungblavers in Kerstsfeer, 11 december om 15 en 20 uur, Walburgiskerkwww.degrungblavers.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio