Vertegenwoordigers van het bouwbedrijf, architectenbureau, burgemeester Jacobs en schepen Van den Bergh op de

Vertegenwoordigers van het bouwbedrijf, architectenbureau, burgemeester Jacobs en schepen Van den Bergh op de © w&f

Kalmthout en Arro bouwen 18 sociale koopwoningen: “Kansen om eigenaar te worden in dure gemeente”

Kalmthout -

De gemeente Kalmthout en sociale huisvestingsmaatschappij Arro Antwerpen bouwen achttien sociale koopwoningen in de nieuwe verkaveling aan de Henry van de Veldelaan en de Emanuel de Bomlaan.

De gemeente en Arro Antwerpen zijn al jaren partner voor het sociaal huisvestingsbeleid in Kalmthout. Nu wordt er volop gebouwd aan achttien koopwoningen met drie slaapkamers.  

Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V): “We willen mensen de kans geven om eigenaar te worden van een betaalbare en kwalitatieve woning. Deze woningen liggen vlak bij het centrum en maken deel uit van de verkaveling Vogelenzang. Die bestaat voor de helft uit sociale woningen en voor de andere helft uit private woningbouw. Dat is een regel die we opleggen bij nieuwe verkavelingen als deze. Zo verhogen we het betaalbaar woonaanbod in de gemeente, want we weten dat Kalmthout geen goedkope gemeente is om in te wonen.”

Het hele project wordt komt tot stand in samenwerking met een private ontwikkelaar”, zegt Carl Geeraerts, voorzitter van Arro Antwerpen. “De hele verkaveling telt 36 bouwloten. Arro Antwerpen bouwt op achttien daarvan eengezinswoningen. Die bevinden zich aan weerszijden van een groene centrale ruimte, haaks op de spoorlijn. Architectenbureau ARTUUR ontwierp de woningen en RECOn Bouw/Bouwbedrijf Wienen realiseert het project. Wanneer alles volgens schema verloopt, zijn de woningen klaar in de zomer van volgend jaar. In het najaar starten we met de verkoop ervan.”

Kijkje op de woningen in aanbouw.

Kijkje op de woningen in aanbouw. © w&f

Het project wordt opgebouwd uit vier verschillende woningtypes met drie slaapkamers. Elke woning heeft een eigen tuin en een oprit met overdekte autostaanplaats. Kandidaat-kopers kunnen zich aanmelden en worden ingeschreven in een register. De woningen worden toegewezen in volgorde van inschrijvingsdatum, rekening houdend met de voorrangsregels”, geeft Carl Geeraerts nog mee.

Jef Van den Bergh (CD&V), schepen voor wonen: “De prijzen op de private woningmarkt zijn de voorbije jaren enorm gestegen. Inwoners met een lager inkomen kunnen door die prijsstijgingen alleen maar huren. Door mee te investeren in sociale woningbouw geven we alleenstaanden en jonge gezinnen de kans toch een eigen woning te kopen.”

“De groene centrale ruimte zorgt voor extra groen en de aangelegde wadi’s bufferen overtollig water binnen deze verkaveling. Een bruggetje over die waterpartij verbindt de twee wijken. Maar die verbinding is alleen te gebruiken door fietsers en voetgangers. Op die manier houden sluipverkeer uit de wijken”, legt schepen Jef Van den Bergh nog uit. (evdw)

www.arroanwerpen.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio