©  BELGA

KV-doelman Coucke krijgt lichtere straf van Disciplinair Comité: enkel geschorst tegen Union

KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke krijgt een iets lichtere straf voor zijn rode kaart van zondag tegen Genk. Het Bondsparket deed een voorstel tot minnelijke schikking van twee speeldagen effectieve schorsing en één speeldag met uitstel. De club ging echter niet akkoord en nu vermindert het Disciplinair Comité de straf tot één speeldag effectief en één voorwaardelijk. Wellicht gaat Malinwa akkoord met die beslissing.

havg, yala, thst

Iets voorbij het uur tackelde haalde de Mechelse keeper Kristian Thorstvedt neer buiten de grote rechthoek tijdens KV Mechelen - Genk (bekijk de beelden onderaan). Scheidsrechter Lardot bestraft Coucke met geel, maar veranderde de straf nadat hij, op aangeven van de VAR, de beelden ging bekijken.

Volgens het Bondsparket had Coucke zijn opponent serieus kunnen blesseren met de actie. “De studs worden op snelheid op de voet en/of enkel van de tegenstrever gezet”, klinkt het in de bondsactie.

“Gaëtan gaat nog voor de bal, maar is te laat. Met die rode kaart kan ik best leven”, zo beoordeelde KVM-trainer Wouter Vrancken de fase na de wedstrijd.

Eerste keer rood

Voor KV Mechelen is het de eerste uitsluiting van het seizoen. Voor Coucke, die in zijn carrière al bijna honderd profwedstrijden afwerkte voor Lommel, Genk en Mechelen, is het ook zijn eerste rode kaart.

Als de club niet meer in beroep gaat tegen de beslissing van het Disciplinair Comité, dan is Coucke komende zondag geschorst tegen leider Union. Yannick Thoelen zal dan plaatsnemen in het Mechelse doel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio