Agressieve bestuurder gaat volledig door het lint en spuwt naar politie

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dit weekend een bestuurder opgepakt die zich bijzonder agressief gedroeg bij een controle. Hij spuwde en trapte naar de politie, ook in de cel bleef hij zich roeren.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk zette de wagen aan de kant omdat de bestuurder in de Handelstraat aan hoge snelheden en zigzaggend door een zone 30 reed. “De man werd aan de kant gezet maar weigerde elke medewerking terwijl hij de politiemensen de huid volschold”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

In zijn wagen trof de politie enkele lege en volle blikjes bier aan. Er werd beslist om de man aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Daartegen verzette hij zich hevig, onder meer door te trappen en te spuwen naar de politie.

“Omdat de man ook in de cel niet kalmeerde, werd beslist om hem te laten controleren door een dokter”, aldus Migom. “Ondanks een tussenkomst van het snelleresponsteam bleef de man agressief en spuwde hij opnieuw naar de politie en het medisch personeel. Hij werd met behulp van kalmeringsmiddelen tot rust gebracht, maar toen hij ontwaakte werd hij opnieuw agressief.”

De politie stelde meerdere pv’s op en de man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn rijbewijs werd ingetrokken wegens het rijden onder invloed van alcohol.

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio