In het centrale politiecommissariaat aan de Vaartdijk kunnen tijdens de kerst- en paasvakantie jobstudenten aan de slag.  

In het centrale politiecommissariaat aan de Vaartdijk kunnen tijdens de kerst- en paasvakantie jobstudenten aan de slag.  © Elke Lamens

Studentenjobs bij Politiezone Voorkempen: “hulp bij administratie” Brecht, Voorkempen

Studenten die een vakantiejob zoeken, kunnen ook solliciteren bij Politiezone Voorkempen. Die schakelt tijdens vakantieperiodes studenten in “zodat onze eigen medewerkers vakantie kunnen nemen”, klinkt het daar.

Vooraleer je gaat dromen, jobstudenten worden niet ingeschakeld om boeven in de boeien te slaan of om met loeiende sirenes de baan op te gaan. “Het gaat hierbij om allerlei administratieve, ondersteunende functies waarbij er geen politionele bevoegdheid vereist is”, stelt woordvoerder Nick Krols van Politiezone Voorkempen.

“Denk hierbij aan onder meer het onthaal van bezoekers en hen doorverwijzen naar de plantons, het archiveren van oude stukken, het scannen en opzoeken van pv’s en logistieke bijstand”, somt hij op.

“Wij kiezen hierbij voor jobstudenten omdat de inzet vooral gebruikt wordt om de vakantieperiodes, zoals nu de kerstvakantie en later de paasvakantie, op te vangen zodat onze medewerkers hun vakantiedagen kunnen opnemen. Dit zijn altijd tijdelijke tewerkstellingen, die zeer kort van duur zijn.”

Er zijn al kandidaturen binnen. “Wij zien vaak dat de kinderen van onze personeelsleden hierin geïnteresseerd zijn, maar evengoed zijn er kandidaturen van buitenaf”, weet hij.

Alle vacatures en voorwaarden staan vermeld op de website van Politiezone Voorkempen.

 (ella)

pz.voorkempen.hrm@police.belgium.eu

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio