© ATV

Beerschot reageert op incidenten: “De boodschap is duidelijk: dit nooit meer”

Met een statement op de clubwebsite heeft Beerschot maandag gereageerd op de incidenten van het afgelopen weekend. Ook de afgelopen maanden kreeg de Kielse club te maken met boetes wegens pyro-incidenten. “De club beraadt zich nu over stappen die gezet kunnen worden om die personen te straffen, zal de boetes verhalen op de individuen in kwestie en zal hard optreden om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt”, klinkt het.

tsfn

LEES OOK. Pro League grijpt in na incidenten bij Beerschot en Standard: geen bezoekende fans meer in het Belgisch voetbal

In het statement is Beerschot streng voor de daders die het bont maakten op het Kiel tijdens en na de derby tegen Antwerp. “Zij zijn de naam Beerschotfan onwaardig” en “De boodschap is duidelijk: dit nooit meer”, klinkt het onder andere. Op het einde lijkt de club ook daad bij het woord te willen voegen om dergelijke incidenten in de toekomst absoluut te vermijden. Lees het volledige statement hieronder:

Beste supporters,

Via deze weg wenst Beerschot te communiceren over de gebeurtenissen van zondag 5/12 tijdens en na de Antwerpse derby op het Kiel. Wat er zondag gebeurde in ons Olympisch Stadion, is ronduit onaanvaardbaar. Voetbal zou een feest moeten zijn, zeker in deze onzekere coronatijden, en dat was allerminst het geval. Beerschot betreurt dat individuen de naam van de club en zijn supporters besmeuren met zo’n acties. De club zal streng optreden tegen de individuen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn de naam Beerschotfan onwaardig.

Beerschot is en zal altijd een familieclub blijven. Een plek waar mensen van alle leeftijden, geslachten en sociale klasses samen kunnen genieten van ‘onzen Beerschot’. Waar mensen trots kunnen zijn om zichzelf Beerschotfan te noemen. Onze supporters staan gekend als rauw, ludiek en origineel. Net dat Beerschot-DNA moet gevrijwaard worden. We zijn als club trots dat we zo’n sterke achterban hebben. Maar de boodschap is duidelijk: dit nooit meer.

De gevolgen van de acties van gisteren zijn verstrekkend: fans die zich vragen stellen rond hun club en het imago, (potentiële) sponsors en partners die om uitleg verzoeken en een verbod op uitfans de komende maand. Dit brengt de continuïteit van onze club in gevaar. Beerschot teert op z’n goede naam, op z’n warme omgeving en op z’n fans. Dit alles kwam zondag in het gedrang door de acties van individuen. De voorbije maanden betaalde Beerschot tienduizenden euro’s in boetes wegens wangedrag van individuen. De club beraadt zich nu over stappen die gezet kunnen worden om die personen te straffen, zal de boetes verhalen op de individuen in kwestie en zal hard optreden om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt.

Tot slot wil de club afsluiten met woorden van dank en hoop. Die zijn gericht aan alle fans die zich zondagmiddag wel aan de regels hebben gehouden. Gelukkig is Beerschot een sterk project. Mensen blijven in ons geloven. Jullie zijn het echte Beerschot. Tot binnenkort in het Olympisch stadion.

LEES OOK. ANALYSE GOOTS. “‘Dit heeft helemaal niets meer met voetbal of gezonde rivaliteit te maken”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio