De man liep tegen de lamp bij een Wodca-actie in Berlaar. 

De man liep tegen de lamp bij een Wodca-actie in Berlaar. ©  BELGA

Mechelaar met drugs betrapt tijdens voorwaardelijke straf: “Wie zijn achterste verbrandt, moet op de blaren zitten”

Mechelen, Berlaar -

Het Openbaar Ministerie heeft acht maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen K.R. uit Mechelen. De man, die geen onbekende is voor justitie, liep vorig jaar tegen de lamp tijdens een Wodca-actie in Berlaar. Hij was in het bezit van cannabis en amfetamines.

Eind september vorig jaar was Mechelaar K.R. voorwaardelijk vrij en ging hij op bezoek bij vrienden in Berlaar. Daar schafte hij zich cannabis en amfetamines aan. Toen hij huiswaarts reed, botste hij op een verkeerscontrole. “Niet alleen werden de drugs aangetroffen, meneer legde ook een positieve speekseltest af”, zei de openbare aanklager. Die vroeg, temeer omdat K.R. al over een uitgebreid strafregister beschikte, een effectieve celstraf. “Wie zijn achterste verbrandt, moet maar op de blaren zitten. De man moest voorwaarden naleven en een ervan was om geen drugs te gebruiken.”

K.R. gaf toe dat hij dom was geweest. “Ik was euforisch dat ik eindelijk nog eens iemand kon zien en heb tijdens die ontmoeting drugs gekregen van een van de aanwezigen.”

Vrijwilligerswerk

Advocaat Dieter Van Hemelryck vroeg om zijn cliënt een straf met voorwaarden op te leggen. “De man kampt al twintig jaar met een verslavingsproblematiek. Daarnaast is hij zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval, waardoor hij 66% arbeidsongeschikt is. Hij had destijds geen dagbesteding daardoor en is via Facebook met vrienden in contact gekomen en is zo in de val getrapt om met hen af te spreken”, zei de strafpleiter. “Ondertussen zijn de dagen van mijn cliënt opnieuw beter gevuld en doet hij vier dagen per week aan vrijwilligerswerk.”

De rechter velt een uitspraak op 3 januari. tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio