©  BELGA

Emma Plasschaert voor de tweede keer wereldkampioene zeilen: “Kick-off van de training naar Olympische Spelen 2024”

In Mussanah (Oman) is Emma Plasschaert voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioene in de ILCA 6 (Laser Radial) geworden. Drie jaar geleden, in de zomer van 2018, won de Oostendse zeilster al het wereldkampioenschap in Aarhus (Denemarken).

Peter Rossel

Op de laatste WK-dag klom Emma Plasschaert van de vijfde over de vierde naar de eerste plaats. De zeilster uit Oostende boekte in de twee slotregatta’s een zevende en derde plaats. De Deense Anne-Marie Rindom, olympisch kampioene, die de slotdag als leidster aanvatte, werd maandag 36ste en 19de. Hierdoor landde Rindom nipt naast het podium. Emma Plasschaert is wereldkampioene voor de Poolse Agata Barwinska en de Litouwse Viktorija Andrulyte. Eline Verstraelen werd 28ste.

“Dit WK komt wel heel vlug na de Olympische Spelen. Ik wou me dan ook niet focussen op de resultaten. Dit WK was voor mij geen doel op zich want ik zat nog maar net terug in de boot”, reageerde Emma Plasschaert. “Dit WK is dus kick-off van de training richting OS 2024 in Parijs/ Marseille.”

“Natuurlijk is het leuk om terug in competitie te zeilen, zeker omdat het aantal komende wedstrijden door covid-19 heel onzeker is. We hebben dan tenminste dit al gehad. Bovendien is het hier in Oman een zeer mooie plaats om te zeilen. Het was het perfecte moment om terug in de boot te springen. We voelden dat we klaar waren om te werken aan de verbeterpunten die we meegenomen hebben uit Tokio”, geniet Plasschaert.

“Het was toch een wat aparte wedstrijd. In een grote vloot starten (65 boten) is wat ongewoon. Er waren veel deelneemsters die goed varen in licht weer. Ook veel nieuwe meisjes, leuk om hen te leren kennen en vooral de manier waarop ze varen. Het was daarom opwindend racen! Het parcours naar Parijs/Marseille 2024 zal kort zijn, maar wel makkelijker dan Japan in functie van de logistiek.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio