Dennis Marechal is aan de slag in zijn werkplaats in Vosselaar. De jonge ondernemer combineert zijn studies in Zweden met een bedrijfje in duurzame schrijfwaren. 

Dennis Marechal is aan de slag in zijn werkplaats in Vosselaar. De jonge ondernemer combineert zijn studies in Zweden met een bedrijfje in duurzame schrijfwaren. © RR

Student-ondernemer maakt 200 houten pennendoosjes voor Vlaamse overheid: “Doosjes zijn bestemd voor buitenlandse relaties”

Vosselaar -

Dennis Marechal (22) uit Vosselaar heeft met zijn bedrijfje Wooden Gifts and More enkele speciale opdrachten mogen uitvoeren. De student die schrijfwaren uit duurzame houtsoorten maakt, mocht 200 pennendoosjes voor de Vlaamse overheid produceren. Een start-up uit het Amerikaanse Los Angeles bestelde bij de jongeman ook nog eens honderd pennen. “Dit waren twee prachtige bestellingen met grote uitdagingen”, vertelt Dennis Marechal.

Bart Van den Langenbergh

Het gaat goed met het bedrijf Wooden Gifts and More van student Dennis Marechal uit Vosselaar. De jongeman richtte al ruim vijf jaar geleden zijn eigen bedrijfje op, toen hij nog Boekhouden-Informatica studeerde in Turnhout. Hij specialiseerde zich in de productie van duurzame schrijfwaren uit unieke houtsoorten, zoals pennen, briefopeners en sleutelhangers. Zo gebruikt hij eiken snoeiafval of omgevallen bomen om zijn producten te maken in het atelier in Vosselaar. De klanten vinden vlot hun weg naar de onderneming van Dennis Marechal, die zelf een opleiding bachelor International Business Management in het Zweedse Västeras volgt.

Relatiegeschenken

“De afgelopen maanden heb ik twee prachtige bestellingen met grote uitdagingen mogen afhandelen”, vertelt Dennis Marechal. “Zo heb ik 200 houten pennendoosjes gemaakt voor de Vlaamse overheid. Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken kwam via een simpele zoekopdracht voor houten doosjes bij mij terecht. Na enkele telegesprekken heb ik enkele speciale demomodellen uitgewerkt. Enkele maanden later kreeg ik het heuglijke nieuws dat ik de doosjes mocht maken. Daarna ben ik aan de grote uitdaging begonnen om deze 200 unieke doosjes te vervaardigen uit mahoniehout. De doosjes zijn bestemd voor allerlei buitenlandse relaties van de Vlaamse overheid, zoals ministers of ambassadeurs.”

De houten pennendoosjes voor de Vlaamse overheid.

De houten pennendoosjes voor de Vlaamse overheid. © RR

Adressable

De jonge ondernemer kreeg ook de unieke kans om honderd pennen te maken als relatiegeschenk voor een Adressable. Dat is een start-upbedrijf uit het Amerikaanse Los Angeles gespecialiseerd in gepersonaliseerde postkaarten via hoogstaande technologie.

“Een voormalige Amerikaanse klant werkt voor Addressable en informeerde bij me om unieke pennen als relatiegeschenken voor de nakende feestdagen te maken”, zegt Dennis Marechal. “Na een boel samples te hebben gemaakt, kreeg ik de groen licht om honderd zeer speciale pennen te mogen produceren uit moeraseikenhout.”

Voor een Amerikaans bedrijf produceerde Dennis Marechal honderd speciale pennen uit moeraseikenhout. 

Voor een Amerikaans bedrijf produceerde Dennis Marechal honderd speciale pennen uit moeraseikenhout. © RR

Nieuwe luxepennen

Het is voor de Kempense student een hele uitdaging om zijn bedrijfje te combineren met zijn studies in Zweden. “Tijdens de kerstperiode kom ik twee weken naar huis in Vosselaar om nieuwe producten te maken. Doorheen het jaar kom ik om de twee tot drie maanden naar mijn werkplaats om speciale bestellingen af te werken”, legt hij uit. “En in de zomerperiode ben ik ook altijd een maand in het land om dan de grotere orders en de stock aan te vullen. Ik heb zeker nog een boel nieuwe ideeën. Zo wil ik voor koffieliefhebbers allerlei accessoires maken zoals een tamper en een schepje. Ik ben ook druk bezig met de opstart van mijn nieuw luxemerk Plumoligno. Onder deze benaming ga ik volledig houten luxepennen van de allerhoogste kwaliteit verkopen.”

De 200 unieke houten doosjes voor de Vlaamse overheid liggen hier netjes in enkele rijen.

De 200 unieke houten doosjes voor de Vlaamse overheid liggen hier netjes in enkele rijen. © RR

www.woodengiftsandmore.shop

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio