Normaal wordt de trofee uitgereikt op een groot sportgala, maar door corona kreeg winnaar Roy Van Beek zijn prijs sober aan huis afgeleverd. 

Normaal wordt de trofee uitgereikt op een groot sportgala, maar door corona kreeg winnaar Roy Van Beek zijn prijs sober aan huis afgeleverd. © RR

Gezocht: opvolger van jonge beroepsruiter Roy Van Beek

ARENDONK -

Wie wordt de opvolger van de jonge topruiter Roy Van Beek? Op 18-jarige leeftijd werd de Belgische jumpingkampioen bij de junioren begin dit jaar uitgeroepen tot Sportfiguur van het jaar in Arendonk. Inwoners en verenigingen kunnen nog tot 31 december nieuwe kandidaten voordragen bij het gemeentebestuur.

Eddy Meulemans

Op vrijdag 18 maart vindt in de gemeentelijke feestzaal De Garve in Arendonk de 13de verkiezing van de Sportfiguur van het jaar plaats. De Arendonkse gala-avond van de sport lokt jaarlijks een volle zaal van lokale kampioenen, supporters en sportliefhebbers. Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Bronzen Teljoorlekker, een kunstige trofee voor de beste sportman of sportvrouw van het afgelopen jaar. Eerdere winnaars zijn onder meer de olympische kunstschaatsers Jorik en Loena Hendrickx, wielrenster Liesbet De Vocht en huidig profwielrenner Dries Van Gestel van Team Total Direct Energie.

Vorig jaar ging de trofee naar Roy Van Beek, een jonge ruiter die zo veel talent heeft dat professionele waarnemers en sponsors hem opmerkten en hem zelfs de gelegenheid boden om van zijn hobby zijn beroep te maken, een kans die de jongeman met beide handen heeft gegrepen. Zo kan hij nu fulltime trainen en leven voor zijn vak en zich verder bekwamen in de jumping, de olympische topdiscipline van de paardensport.

Foto’s en filmpjes

In maart volgend jaar wordt de trofee voor de dertiende keer uitgereikt. De gemeentelijke sportraad en het gemeentebestuur roepen inwoners en clubs daarom op om hun kandidaat voor het einde van het jaar voor te dragen, gestaafd met foto’s en filmpjes van de geleverde prestaties en trainingen. Ook vraagt de gemeente om melding te maken alle ploegen en individuele sporters die in 2021 kampioen zijn geworden, zodat ook zij tijdens het galabal van de sport officieel gehuldigd kunnen worden.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio