Pieter, Joyce en zoontje Ede met de onfortuinlijke Momo op schoot hopen dat de operatie woensdag succesvol wordt. 

Pieter, Joyce en zoontje Ede met de onfortuinlijke Momo op schoot hopen dat de operatie woensdag succesvol wordt. © RR

Al 1.300 euro ingezameld voor operatie kater Momo “maar we hebben nog dubbel zoveel geld nodig”

Beerse, Geel -

Kater Momo uit Beerse gaat woensdag onder het mes om vier kogeltjes te laten verwijderen. Het belooft een delicate operatie te worden. En een dure, want met de ingezamelde 1.300 euro zijn de kosten lang niet gedekt.

Hans Otten

De anderhalf jaar oude Momo kwam midden november met verwondingen thuis bij het gezin van Pieter Backx en Joyce Smets in Beerse. Uit onderzoek bij de dierenarts bleek dat de poes niet in een kattengevecht verwikkeld was geweest, maar door een onbekende beschoten was met een geweer. In de schedel zaten vier loden hagelbolletjes verscholen. Een nieuwe scan moest nadien bepalen of een operatieve ingreep nodig én mogelijk was.

“De specialist liet ons nadien weten dat ons Momootje geopereerd mag worden”, zegt Joyce Smets in een update over de nasleep van het incident. “De kogels moeten echt wel dringend verwijderd worden, maar het wordt zeker geen gemakkelijke operatie. Want één kogeltje zit achter zijn oogje en dat kan voor problemen gaan zorgen. Maar wie weet hoe lang hij dan nog kan leven? Daarom zetten we zeker door met de operatie. We zijn bang, maar we hopen van harte dat het goedkomt met onze lieve schat.”

Een scan wees uit dat Momo vier loden kogeltjes in de schedel heeft.

Een scan wees uit dat Momo vier loden kogeltjes in de schedel heeft. © RR

Ingreep van 2.000 euro

Het gezin is de sympathisanten die al een vrijwillige bijdrage stortten bijzonder erkentelijk voor hun steun. Die inzameling was opgezet door de vzw Geels Hart voor Dieren, dat als voormalig coördinator van het zwerfkattenproject in de stad Geel veel ervaring heeft met dierenartskosten. Dankzij die inspanningen is nu al 1.300 euro ingezameld.

“We schatten de kostprijs van de chirurgische ingreep op 2.000 euro. Maar dat is nog zonder hospitalisatiekosten, medicatie en intense nazorg met bijvoorbeeld scans en revalidatie. Dat betekent dat we momenteel nog minstens het dubbele van het reeds ingezamelde bedrag nodig gaan hebben om uit de kosten te geraken”, zegt Suzanne Donni van Geels Hart voor Dieren.

De inzamelingsactie loopt nog door. Het rekeningnummer is te vinden op de Facebookpagina van vzw Geels Hart voor Dieren. Voor wie niet graag zomaar geld stort, heeft het betrokken gezin zelf ook een wafelverkoop opgestart. Zoetekauwen kunnen zo een pakketje wafels, speculaas, zeevruchten of snoep kopen via de Facebookgroep Ge Bent van Beerse als ge.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio