Een jonge inbreker die binnendrong in de kantine van Olen United is veroordeeld door de rechtbank. 

Een jonge inbreker die binnendrong in de kantine van Olen United is veroordeeld door de rechtbank. © RR

Inbraak in kantine bestraft met voorwaardelijke celstraf

Olen

De 19-jarige M.V.O. uit Olen is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor een inbraak in de kantine van voetbalclub Olen United en voor feiten van slagen en verwondingen en bedreigingen.

De jongeman had op 7 juli 2020 zijn eigen moeder na een discussie in een houdgreep genomen. Op 19 juli van dit jaar bedreigde hij aan het skatepark in Olen twee personen die aan het petanquen waren. Samen met enkele minderjarige vrienden pleegde V.O eind juli een inbraak in de kantine van voetbalclub Olen United in de Zandstraat in Olen. De daders vernielden een raam en gingen aan de haal met een geluidsinstallatie, drank, snoep, televisie en een brandblusser. De politie vond een deel van de buit terug in een nabijgelegen vijver. Op 30 juli werd hij aan het skatepark in Olen betrapt met een steakmes in zijn rugzak.

De rechtbank heeft de tiener veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel. Hij moet zich laten behandelen voor zijn drugsprobleem en werk zoeken. Olen United ontvangt een schadevergoeding van 1.800 euro. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio