Het zwaar incident vond in augustus 2019 plaats in een cel van de gevangenis in Turnhout. 

Het zwaar incident vond in augustus 2019 plaats in een cel van de gevangenis in Turnhout. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dertig maanden cel voor man die celgenoot zwaar toetakelt: slachtoffer verliest oogbol

Turnhout -

De rechtbank in Turnhout veroordeelde Ali A.M. (23) tot een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden omdat hij in augustus 2019 in de gevangenis van Turnhout een celgenoot zwaar had toegetakeld. Het slachtoffer verloor bij het incident een oog.

Gedetineerde Samer I. (51) deelde in 2019 twee maanden met Ali A.M. een cel in de gevangenis van Turnhout. A.M. werd eind april 2019 aangehouden als een van de verdachten van de moord op de 9-jarige Daniel in het asielcentrum in Broechem. De jongen van Palestijns-Libanese afkomst werd daar dood aangetroffen in een gracht op de terreinen van het opvangcentrum nadat hij al twee dagen vermist was.

De moordverdachte is nu ook veroordeeld voor het toebrengen van ernstige slagen en verwondingen aan zijn celgenoot. De twee kregen op 20 augustus 2019 een fikse ruzie omdat I. te luid aan het eten was en opmerkingen had gegeven over Palestijnen. Het slachtoffer beweerde dat hij eerst door A.M. een slag in zijn gezicht kreeg en daarna met een mes in zijn oog werd gestoken. De man raakte ernstig gewond en moest in april van dit jaar zijn oogbol laten verwijderen.

A.M. beweerde dat hij zelf eerst werd aangevallen door zijn celgenoot en daarom met zijn vuist had uitgehaald. Hij ontkende dat hij met een mes had gestoken. De rechtbank kon zelf ook geen uitsluitsel geven of er nu al dan niet een mes werd gebruikt tijdens het incident. Er werd in de cel ook geen mes teruggevonden na de feiten. Maar de rechter vond de uithaal van de beklaagde wel helemaal buiten proportie. A.M. is veroordeeld tot een effectieve celstraf van dertig maanden en een boete van 2.400 euro. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio