© BELGA

Uitbaters cannabisplantage in woning riskeren veroordeling

Balen -

Vier personen stonden maandag terecht voor het opzetten van een cannabisplantage in een woning aan de Olmensebaan in Balen. De politie ontdekte begin 2020 in dat huis drie teeltruimtes met in totaal 400 cannabisplanten.

Edin D. (44), een man van Servische afkomst, moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor de uitbating van een cannabisplantage. De man verbleef op 7 februari 2020 in het huis op de Olmensebaan in Balen toen de politie daar binnenviel. “De politie belde die dag bij de woning aan en hoorde het gezoem van een afzuiginstallatie. Er waren enkele personen in de keuken aanwezig”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas in de rechtbank. “D. deed de deur open. Er waren op dat moment nog drie andere personen in het huis. De politie ontdekte in drie kamers drie teeltruimtes.”

Volgens het parket was D. als leidende figuur verantwoordelijk voor de plantage met 400 planten. De drie medebeklaagden zouden hem hebben geholpen. De aanklager vroeg hen een gepaste straf op te leggen. De plantage zou volgens het Openbaar Ministerie al sinds 2017 in gebruik geweest zijn. De beklaagde had ook geruime tijd elektriciteit voor de meter afgetapt. De elektriciteitsmaatschappij vorderde een fikse schadevergoeding van 242.649 euro.

De verdediging van D. betwistte dat de plantage er al stond sinds 2017 en dat er al elf keer geoogst zou zijn. “Mijn cliënt heeft een job gevonden en betaalt al zijn schulden terug”, zei meester Philippe Carsau. Vonnis op 10 januari. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio