Prinses Lieve I en prins Kenny I (rechts) vormen het 58ste prinsenpaar van De Heiknuiters in Geel-WInkelomheide, Luc (midden) is hun begeleider. 

Prinses Lieve I en prins Kenny I (rechts) vormen het 58ste prinsenpaar van De Heiknuiters in Geel-WInkelomheide, Luc (midden) is hun begeleider. © RR

Kenny I en Lieve I hopen op een succesvol carnaval

Geel -

Carnavalgilde De Heiknuiters uit Geel-Winkelomheide zag de jaarlijkse stoet al twee jaar op rij in het water vallen. Op hoop van zegen kroonde de vereniging dit weekend Kenny I en Lieve I tot het nieuwe prinsenpaar.

Prins Marc II en prinses Ines I zijn dan wel twee jaar aan de vrolijke macht geweest in Winkelomheide, heel erg veel hebben ze van hun regeerperiode niet kunnen genieten. Hun stoet zou op 14 maart 2020 uitgaan, toen de overheid de avond voordien het hele land op slot legde. Ook de editie van 2021 kon niet doorgaan, daarom zetten de Heiknuiters alles op 19 maart 2022. “We hadden heel veel plannen, maar niets is kunnen doorgaan. Dat viel ons wel heel zwaar”, zeggen Marc en Ines wanneer ze de scepter, linten en mantels aan hun opvolgers overdragen.

Van generatie op generatie

Dat gebeurt tijdens een livesessie voor beperkt publiek die online te volgens is. Prille twintiger Kenny van Hout kreeg de carnavalsmicrobe gewoon generatie op generatie mee: zijn overgrootvader was veertig jaar geleden prins, zijn moeder en tante waren Dansmariekes. Als prinses krijgt hij Lieve De Block naast zich. Geen geboren Geelse, maar al wel enkele jaren lid van De Heiknuiters. “We hopen dat corona volgend jaar in maart tot het verleden behoort en we met z’n allen weer een fantastisch carnaval kunnen vieren”, zegt het 58ste prinsenpaar. “Maar dat is voorlopig nog koffiedik kijken.”

Wel staat vast dat de verkoop van het eigen Heiknuitersbier, dat oorspronkelijk enkele weken geleden gepland stond, nu toch doorgaat op zaterdag 11 december van 10u tot 14u op Winkelomseheide 114. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio