Overval

Vier verdachten opgepakt in leegstaand huis in Hasselt na overval op Hoeseltse autohandelaar

Hasselt -

De vier jongemannen die zondagavond kort na de overval op een Hoeseltse autohandelaar in Hasselt in de boeien werden geslagen, zijn maandag in de late namiddag bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Twee van de vier verdachten - allemaal tussen de 18 en 23 jaar - zijn afkomstig uit Hasselt en Laakdal. Twee hebben geen vaste verblijfplaats.

LEES OOK. Autohandelaar Bo-cars.be overvallen in Hoeselt: verdachten in Hasselt gearresteerd

Maandag werden de vier verdachten door de politie verhoord. Ze worden verdacht van de overval zondagavond rond 19 uur bij autohandelaar B&O-Cars op de Tongersesteenweg in Hoeselt. Daar stalen ze drie auto’s onder bedreiging van een wapen. Ze vluchtten richting Hasselt. De politie kon de overvallers ‘volgen’. Ze werden in de Trekschurenstraat gesignaleerd. “Uiteindelijk heeft hun spoor dan geleid naar een leegstaande woning in Hasselt. Daar heeft de politie twee vluchtvoertuigen aangetroffen en kon vier verdachten arresteren. Ze zullen in de loop van de voormiddag worden verhoord”, zegt persmagistraat Anja De Schutter van het Limburgse parket.

Gelijkenissen

De overvallers bedreigden de autohandelaar met een jachtgeweer. De Hoeselaar kreeg ook klappen. Het gebruik van een jachtgeweer doet denken aan het indrukwekkende vuurwapen dat vorige woensdag werd ingezet voor de overval op drie apothekers in Terkoest (Alken), Stevoort (Hasselt) en Hoeselt. De laatste apotheek lag ook op de Tongersesteenweg, niet ver van de autohandelaar. De onderzoekers gaan na of de opgepakte verdachten ook verantwoordelijk zijn voor de overvallen op de apothekers en de kapster in Tongeren. maw

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio