©  BELGA

Waarom Tom Pietermaat (Beerschot) bewust geen mondmasker droeg: “Het boezemt kinderen angst in”

De spelers in de Jupiler Pro League dragen sinds afgelopen weekend voor en na de wedstrijd opnieuw een mondmasker. Bij Beerschot was er wel één uitzondering: Tom Pietermaat besliste geen mondmasker aan te doen en verklaarde ook waarom.

tsfn, kofr

Via Instagram Stories deelde Pietermaat mee “dat hij er niet mee akkoord gaat dat jonge kinderen plots ook een mondmasker moeten dragen.” De 29-jarige Pietermaat, die afgelopen zomer zelf voor het eerst vader werd, is van mening dat “je kinderen geen angst mag aanjagen door te zeggen dat ze de motor van de pandemie zijn.”

In een reactie aan Gazet van Antwerpen vertelde hij het volgende: “Ik wil absoluut niet polariseren, maar ik vind dat de kinderen hier niet de dupe van mogen worden. Ze worden niet ziek, het masker remt hun ontwikkeling af en boezemt hen angst in. Daarom heb ik mijn mondmasker niet opgezet voor het begin van de match. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt”, aldus de middenvelder van Beerschot.

Om op korte termijn het hoge aantal coronabesmettingen terug te dringen en de druk op de zorg te verminderen, nam het Overlegcomité vrijdag in de eerste plaats maatregelen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Omdat zij niet gevaccineerd zijn, gaat het virus bij hen stevig rond. De uitbreiding van de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar ging zaterdag al in.

LEES OOK. Dit zegt het Overlegcomité: nieuwe maatregelen voor onderwijs, cultuur en evenementen gaan in

 

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio