Deze snoepzakjes stonden klaar voor de kindjes die zondag in Jobland naar het grote sinterklaasfeest zouden komen. 

Deze snoepzakjes stonden klaar voor de kindjes die zondag in Jobland naar het grote sinterklaasfeest zouden komen. © RR

Binnenspeeltuin Jobland schenkt vijftig zakjes sinterklaassnoep aan Moeders voor Moeders

Sint-Job -

Binnenspeeltuin Jobland moest dit weekend halsoverkop de deuren sluiten omwille van corona. Het sinterklaasfeestje dat zondag voor vijftig kindjes was gepland, viel hierdoor in het water. De snoepzakjes die voor hen klaarstonden, schenkt uitbaatster Sarah Lenaars aan Moeders voor Moeders.

Net als voor de andere binnenspeeltuinen in ons land stond dit weekend ook de Sint-Jobse binnenspeeltuin Jobland in de Renlaan een onaangename verrassing te wachten. Het Overlegcomité van afgelopen vrijdag maakte niet meteen duidelijk dat ook binnenspeeltuinen in lockdown moesten gaan.

“Normaal hadden we zondag ons sinterklaasfeest in Jobland. Hierop verwachtten we iets meer dan vijftig kindjes. Door de plotse sluiting bleven we met heel wat speelgoed en zakjes snoepgoed achter”, schets uitbaatster Sarah Lenaars de situatie.

Binnenspeeltuin Jobland ligt er sinds dit weekend verlaten bij.

Binnenspeeltuin Jobland ligt er sinds dit weekend verlaten bij. © RR

“Het speelgoed komt volgend jaar wel opnieuw van pas, maar we hadden vijftig snoepzakjes gevuld met chocoladen figuurtjes en muntstukken, letterkoekjes en speculaas, en vijftig mandarijntjes. Dat blijft natuurlijk niet zo lang vers.”

“Dat wilden we allemaal niet verloren laten gaan, maar wegschenken aan kinderen die misschien anders niet van zoiets kunnen genieten op 6 december. Daarom kozen we ervoor om de snoepzakjes en het fruit te doneren aan de organisatie Moeders voor Moeders. Op die manier konden we toch nog wel wat kindjes blij maken”, benadrukt Sarah Lenaars.

(ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio