Raad van Bestuur Pro League buigt zich over incidenten met hooligans: “Onmiddellijk gepaste maatregelen nemen”

Het was een gitzwart weekend voor het Belgische voetbal. De laatste maanden deden er zich al talloze trieste incidenten voor in onze voetbalstadions, maar zondag liep het op het Kiel en op Sclessin volledig uit de hand. Maandag komt de Raad van Bestuur van de Pro League om 10 uur samen om mogelijke maatregelen en sancties te bespreken.

Jonas Withouck

LEES OOK.Antwerpse derby loopt uit de hand: Beerschot-fan loopt veld op om vuurwerk in Antwerp-vak te gooien, ook rellen achteraf

“De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande”, reageerde Pierre François, CEO van de Pro League, zondagavond verbijsterd. “Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.”

“De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters”, klonk het in een officieel persbericht. “Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar.”

“Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen.” Klare taal van de vereniging van Belgische profclubs. Op deze manier kan het niet verder. Maandag om 10 uur komt de Raad van Bestuur samen om te bespreken wat er nu precies moet gebeuren.

LEES OOK.Charleroi vernedert zieltogend Standard in schandalige Waalse derby: match vroegtijdig gestaakt, supporters bestormen veld

De Standard-supporters konden de zware nederlaag tegen Charleroi niet verkroppen. Ze deden er alles aan zodat de wedstrijd stopgezet zou worden, wat in de 88ste minuut ook effectief gebeurde. 

De Standard-supporters konden de zware nederlaag tegen Charleroi niet verkroppen. Ze deden er alles aan zodat de wedstrijd stopgezet zou worden, wat in de 88ste minuut ook effectief gebeurde. ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

In Beerschot had deze hooligan het krankzinnige idee om met een vuurpijl het veld op te lopen en in het Antwerp-vak te gooien. 

In Beerschot had deze hooligan het krankzinnige idee om met een vuurpijl het veld op te lopen en in het Antwerp-vak te gooien. ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio