De torenbouw is zo goed als afgerond. 

De torenbouw is zo goed als afgerond. © rr

Bouw windturbines zit op schema

Olmen -

De twee nieuwe windturbines in Olmen (Balen) zijn bijna klaar voor gebruik. De torenbouw is zo goed als afgerond, zodat de gondel en wieken begin volgend jaar kunnen worden geplaatst.

Elicio bouwt momenteel twee windturbines langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Olmen, bij het waterproductiecentrum van Pidpa. Als alles goed verloopt, treden de turbines in maart 2022 definitief in werking.

De werkzaamheden zitten momenteel op schema. De gondel en wieken worden wellicht nog eind dit jaar geleverd, waarna de plaatsing begin volgend jaar gebeurt.

De windturbines hebben een tiphoogte van 160 meter en een rotordiameter van 103 meter. Hun gezamenlijk vermogen is 4,7 megawatt, waarbij ze jaarlijks meer dan 3.000 gezinnen van groene energie kunnen voorzien.

Pidpa neemt 10 tot 15% van de energie van de windturbines af, waardoor de pompinstallaties op het terrein nagenoeg volledig op groene energie kunnen werken. Daarnaast hebben inwoners van Olmen en omgeving de mogelijkheid om in te stappen via de Kempense coöperatie Campina Energie.  (mto)

www.windenergieolmen.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio