Vrachtwagen op andere vrachtwagen lassen voor een goedkoper transport. 

Vrachtwagen op andere vrachtwagen lassen voor een goedkoper transport. © Politiezone Mechelen-Willebroek

Chauffeur last andere vrachtwagen aan zijn eigen voertuig vast voor (goedkoper) transport

Mechelen, Willebroek -

Bij controles van zwaar vervoer in Mechelen en Willebroek heeft de politie voor 3.222 euro aan boetes uitgeschreven. Een van de chauffeurs vervoerde een andere vrachtwagen met zijn vrachtwagen en had om het transport goedkoper te kunnen uitvoeren het voertuig aan zijn eigen vrachtwagen gelast.

Leo De Nijn

De controles vonden vrijdag plaats. Bij een vrachtwagentransport dat onderweg was naar de haven in Antwerpen, werden tijdens de controle op de Steenweg op Blaasveld in Heffen (Mechelen) meerdere inbreuken vastgesteld. “Twee vrachtwagens waren op elkaar geplaatst en op deze manier geladen. Daar is de wettelijke hoogte overschreden. Als ladingzekering werden ze aan elkaar gelast door de vervoerder. Op deze manier was er niets van bescherming achteraan de lading aangebracht. Het transport, zo stelde het bedrijf, werd op deze manier uitgevoerd omdat het anders niet rendabel zou zijn”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

 

 © Politiezone Mechelen-Willebroek

Op het Battelcomplex werd een uitzonderlijk vervoer aan de kant gezet dat een rit uitvoerde voor rekening van derden. De chauffeur had geen vrachtbrief voor het vervoer.

Tot slot werd bij vijf transporten in het centrum van Willebroek gecontroleerd of hun aanwezigheid daar nodig was. De chauffeurs hadden allemaal een laad- of losadres en waren dus in orde.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio