Donald Trump haalt 1 miljard dollar op voor eigen sociaal medium

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft bij institutionele beleggers 1 miljard dollar opgehaald om zijn eigen sociaal medium te kunnen oprichten. Na de bestorming van het Capitool in januari door aanhangers van Trump, werd hij verbannen van Facebook, Twitter en YouTube. “De 1 miljard zendt een belangrijke boodschap naar de Big Tech dat censuur en politieke discriminatie moet stoppen”, aldus de voormalige president.

Bron: BELGA

De ‘Trump Media & Technology Group’ zou graag begin volgend jaar een eigen socialmedia-app lanceren: “Truth Social”. Het bedrijf plant ook een beursgang en werkt hiervoor samen met Digital World Acquisition. Dat is een zogenoemde Special Purpose Acquisition Company (spac), een lege schelp die op de beurs wordt geplaatst met als doel nadien met andere bedrijven te versmelten en die zo naar de beurs te halen. 

Maar senator Elizabeth Warren van de Democraten vroeg al aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC om dat partnerschap te onderzoeken op mogelijke inbreuken met de beursregelgeving. De SEC heeft nog niet gereageerd. Wie achter de financiering van de app zit, is niet bekend.

Trump had op het moment dat hij werd geblokkeerd op Twitter meer dan 89 miljoen volgers en 33 miljoen op Facebook.