DWW-ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba. 

DWW-ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba. ©  vrt

De Warmste Week kiest voor 100% coronaveilige editie: vaste duo’s presenteren vanuit drijvende studio in Mechelen

Mechelen -

Na het Overlegcomité van vrijdag 3 december kiest De Warmste Week voor een coronaveilige aanpak. Alle geplande publieksevenementen in gaststad Mechelen worden geannuleerd, vaste duo’s van StuBru- en MNM-dj’s zullen wel dagelijks verzoeknummers spelen vanuit een drijvende studio.

De Warmste Week steunt tweehonderd projecten die zich allemaal inzetten rond één thema: ‘Kunnen zijn wie je bent’. De solidariteitsactie roept iedereen op om coronaveilig acties op te zetten en geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Het ingezamelde geld zal verdeeld worden onder de tweehonderd projecten.

Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) trappen tijdens De Warmste Week elke dag DWW Radio op gang. Daar kijken ze hard naar uit, want het is de eerste keer dat ze een week lang samen het ochtendblok voor hun rekening nemen. “DWW Radio wordt de zotste verzoekweek die je ooit hoorde op nationale radio. MNM en Studio Brussel smelten samen en zijn heel de week van de luisteraar. Jij kiest alle muziek. En geloof me: er zijn géén grenzen. Alleen maar prachtige ideeën”, aldus Van de Veire.

Peter en Fien krijgen de hele week het gezelschap van heel wat collega’s die ook in duo zullen presenteren, zoals Kirsten Lemaire (StuBru) en Dorianne Aussems (MNM) of Sander Gillis (MNM) en Pien Lefranc (StuBru). Je kan vanaf 6 december verzoeknummers doorsturen via de app van Studio Brussel of MNM.

De dagelijkse verdeling onder de presentatieduo’s is als volgt:

6u-10u: Fien Germijns (StuBru) en Peter Van de Veire (MNM)

10u-14u: Kawtar Ehlalouch (MNM) en Joris Brys (StuBru)

14u-18u: Kirsten Lemaire (StuBru) en Dorianne Aussems (MNM)

18u-22u: Sander Gillis (MNM) en Pien Lefranc (StuBru)

22u-2u: Sander Vandenhende (StuBru) en Esther Nwanu (MNM)

Van links af: Peter Van de Veire en Fien Germijns, Joris Brys en Kawtar Ehlalouch, Dorianne Aussem en Kirsten Lemaire, Pien Lefranc en Sander Gillis, Esther Nwanu en Sander Vandenhende. 

Van links af: Peter Van de Veire en Fien Germijns, Joris Brys en Kawtar Ehlalouch, Dorianne Aussem en Kirsten Lemaire, Pien Lefranc en Sander Gillis, Esther Nwanu en Sander Vandenhende. ©  VRT

Naast de presentatieduo’s zijn Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts de mobiele reporters die vanaf 10 december met ‘De Microfoon’ door Vlaanderen trekken. Op die manier proberen ze zo veel mogelijk Vlamingen aan het woord te laten.

Luister van 18 tot 24 december naar DWW Radio, live op Studio Brussel en MNM.