“Op het ultieme moment, toen de uitslag bekend raakte, steeg de stress naar ongekende hoogte”, blikt Sebe terug. 

“Op het ultieme moment, toen de uitslag bekend raakte, steeg de stress naar ongekende hoogte”, blikt Sebe terug. © Ketnet

Student uit Herenthout wint hoofdrol in Ketnet Musical: “Blijkbaar pak ik goed op beeld”

Herenthout -

Sebe Buermans (15) uit Herenthout krijgt een van de twee hoofdrollen in de allerlaatste Ketnet Musical. Samen met Sean Dhondt en Gloria Monserez en vele leeftijdsgenoten werkt hij toe naar de première in maart. “Ik ben enorm blij want ik wil later sowieso iets in de showbizz doen”, vertelt hij.

Tom Vets

Tijdens een show op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen spelen in Ketnet Musical: De Finale. Juryleden Tijl Dauwe (Studio 100), ex-wrapster Charlotte Leysen, breakdancer Redouan Ait Chitt en Francisco Schuster (LikeMe) kozen voor Imea Denooze uit Brakel en Sebe Buermans uit Herenthout. Die laatste krijgt de rol van koning Louis in een voorstelling die zich afspeelt in het fictieve Land der musicals. “Op het ultieme moment, toen de uitslag bekend raakte, steeg de stress naar ongekende hoogte”, blikt Sebe terug. “We moesten op een vlak staan dat in rood of groen zou veranderen. Groen betekende dat ik samen met Imea de hoofdrol had. De vreugde was onbeschrijfelijk toen het vlak groen oplichtte.”

“Ik volgde al een poosje musical- en danslessen. Dat rendeerde dus blijkbaar”, zegt Sebe. “Maar ik werk ook mee aan reclamespots en ben te zien als acteur in de Ketnet-serie Meisjes waarvan het derde seizoen net is afgelopen. Het is vooral het spelen voor een live publiek dat me aantrekt in musicals. De interactie met mensen maakt het tof, en elke voorstelling is ook een beetje anders. Het geeft een zeer voldaan gevoel als je merkt dat je de menigte kunt meetrekken in wat je doet.”

Plechtige communie

Hoe belandde Sebe voor de camera‘s? Dat is allemaal begonnen dankzij de foto’s van mijn plechtige communie. De fotograaf vertelde dat ik goed pakte op beeld. Waarop ik enkele fotoshoots heb gedaan en ik een rol bemachtigde in een kortfilm. Door een ander musicalproject heb ik ontdekt dat ik goed kan zingen.”

Wil Sebe later voluit voor een musicalcarrière gaan? Ik denk dat ik vooral ga doen waar ik op dat moment het meeste goesting in heb. Maar de drang is ondertussen erg groot geworden om zeker iets in de showbizz te doen. Ik studeer ook woord-drama op de kunsthumaniora in Antwerpen, wat ook al een opleiding is in die richting. Zo is er aandacht voor dans en mooi praten.”

Examens

De première is in maart. De voorbereidingen moeten gebeuren tijdens de schoolperiode. “Niet alleen voor mij maar ook voor alle andere jongeren een uitdaging. We komen niet onder die examens onderuit. Gelukkig houden Ketnet en Studio 100 er rekening mee. Tijdens de examens repeteren we niet, en vooral weekends zullen er aan opgaan.”

Leuk om weten is dat Sebe fan is van The Beatles. “Ik luister graag naar oude rockmuziek, maar eigenlijk kunnen veel genres me bekoren. Ook een nummer van Queen zal ik nooit gauw afzetten.” En de ultieme droom voor de jonge Herenthoutenaar is een rol in een Netflix-serie. “Maar laat me eerst Ketnet Musical maar tot een goed einde brengen.” (lacht)

Vastgoed

Jobs in de regio