Marc Van Ranst pleit voor wedstrijden zonder publiek: “Fans hadden kans om te tonen dat het veilig kon, maar scoorden own-goal”

De jammerlijke voetbaltaferelen van zondag zijn ook viroloog van Marc Van Ranst niet ontgaan. Zowel de Antwerpse derby tussen Beerschot en Antwerp als de Waalse derby tussen Standard en Charleroi werden ernstig verstoord door de aanwezige supporters. Van Ranst spaart zijn kritiek op Twitter alvast niet.

Sam Varewyck

LEES OOK. Pro League veroordeelt incidenten in Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi: “Gepaste maatregelen tegen crimineel gedrag”

De bekende viroloog trok de vergelijking met Nederland: daar worden voetbalwedstrijden momenteel achter gesloten deuren gespeeld omwille van de coronapandemie. Zo’n maatregel is er in België momenteel (nog) niet. “En dat terwijl ze in Nederland betere coronacijfers hebben”, stelt Van Ranst in een Tweet. “In België hadden de voetbalsupporters de kans om te tonen dat het wel op een veilige manier kon. En ze scoorden een own-goal”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De partij tussen Beerschot en Antwerp werd zondagmiddag stilgelegd toen een Beerschot-supporter over de boarding sprong en een vuurpijl in een vak Antwerp-fans gooide. Enkele uren later was het ook raak op het veld van Standard: daar werd de partij eerst stilgelegd toen vuurpijlen en rookbommen op het terrein werden gegooid. Die match moest zelfs definitief gestaakt worden toen vlak voor het einde fans het veld betraden.

Vastgoed

Jobs in de regio