©  BELGA

Pallieters halen twee keer achterstand op tegen Lommel en vermijden derde nederlaag op rij

Een late gelijkmaker van Hakim Abdallah weerde in extremis nog een crisis af op het Lisp, waar Lierse tot twee keer toe een achterstand diende goed te maken tegen Lommel. Zo vermijden de Pallieters een derde nederlaag op rij en een verdere val in het klassement.

Kurt Guldentops

Jawel. Eén sublieme ingeving van Nils Schouterden op een moment dat de toegevoegde tijd van een erbarmelijke eerste helft was weggetikt, redde het eerste deel van de werkavond voor Lierse, dat alweer vroeg op achterstand was geraakt. Deze keer hielden de Pallieters amper zes minuten stand, alvorens Thordarson al te makkelijk het leer voorbij De Smet kon jagen. Met wat gevoel voor cynisme niet eens zo slecht, want in de heenmatch bij Lommel keek Lierse nog binnen de minuut tegen een tegengoal aan.

Maar veel erger nog was de reactie van de thuisploeg. Geen tempo, geen ideeën, lusteloos. Met pas na een halfuur een eerste schot tussen de palen van Van Acker. Terwijl de ongeduldige thuisaanhang in staat van paraatheid stond om de spelersgroep onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamer te begeleiden, sloeg Schouterden dus toch nog toe. Met een knappe plaatsbal zorgde hij halfweg voor evenwicht.

 

 ©  BELGA

Tien minuten ver in de tweede helft was echter alweer alles te herdoen voor Lierse. Gerommel in de eigen grote rechthoek, De Oliviera knalde de afvallende bal droog binnen. Een reactie bleef niet uit. Van Acker miste van dichtbij na hoekschop van Yagan en Abdallah kopte ook nog tegen de balk. De tijd tikte weg, maar de zo begeerde appel viel toch nog uit de kast voor Lierse. De ingevallen Naessens devieerde een voorzet tot bij Abdallah, die maar van dichtbij had binnen te leggen. De Pallieters trachtten nadien nog de zege over de streep te trekken, maar echt grote kansen vielen er niet meer.

En dus kon Lierse alvast een derde nederlaag op rij vermijden en houdt het in de stand Lommel, Moeskroen en Virton nog achter zich. Maar willen de Pallieters zich een zure kerst besparen, dan moet er komende zondag absoluut gewonnen worden in de Gaumestreek. Enkel met een driepunter bij de rode lantaarn zal Lierse zich opnieuw wat ademruimte kunnen verschaffen.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio