© rr

Pro League is “crimineel gedrag” beu: “Scenes uit Antwerpse derby en Waalse klassieker zijn een schande”

Zondag 5 december was niet bepaald goede publiciteit voor het Belgisch voetbal. Terwijl fans nog steeds welkom zijn in de voetbalstadions, in tegenstelling tot andere sectoren, maakte een minderheid van die supporters het nog maar eens te bont. De Pro League zag zich genoodzaakt te reageren na de wantoestanden tijdens de stadsderby en het Waals onderonsje tussen Standard en Charleroi. “Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk”, was de Pro League streng in haar communiqué zondagavond.

havg

LEES OOK. COMMENTAAR. “Onvoorstelbaar, hoe een sport met zoveel privileges zichzelf in de voet blijft schieten”

Zondagnamiddag gooide een Beerschotfan -met een verleden- een vuurpijl in het Antwerpvak. Na het laatste fluitsignaal bestormden enkele fans het veld, waarna de politie moest tussenkomen.

Later op de dag maakten ook de fans van Standard het te bont. Na herhaaldelijk gooien met vuurpijlen en enkele veldbestormingen floot de scheidsrechter Standard-Charleroi vroegtijdig af. De Pro League reageerde zondagavond met het volgende persbericht.

Pro League veroordeelt nadrukkelijk incidenten van vandaag

Brussel, 5 december 2021 – De Pro League veroordeelt nadrukkelijk de incidenten die vandaag plaats vonden bij de zondagswedstrijden K. Beerschot VA – R. Antwerp FC en Standard de Liège – Sporting de Charleroi. De overgrote meerderheid van de supporters gaf dit weekend solidair gehoor aan de oproep van de Pro League en de clubs om de regels te respecteren en het mondmasker te dragen, waarvoor onze dank. De incidenten die bovenstaande wedstrijden ontsierden, zijn uitermate te betreuren. Zij getuigen van onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag.

De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters. Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar. Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen.

De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande. Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.”

LEES OOK. Zo beleefde onze reporter de derby in het uitvak: “Even een zondagmiddagmatchke meepikken...”

 

 ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio